Ekipa Izviđača napunila do vrha mrežu vrataru momčadi Slavije iz Istočnog Sarajeva „zabivši“ mu 51 gol

Zabiti nekome preko četrdeset pogodaka u jednoj službenoj natjecateljskoj utakmici, protivniku istog ranga, ne dešava se baš uvijek, ali preko pedeset to je veliki raritet. Sinoć su rukometaši Izviđač Central osiguranja u utakmici koja je kasnila s početkom, zbog kašnjenja službenih osoba, zbog zastoja u prometu, napunili do vrha mrežu vratar momčadi Slavije iz Istočnog Sarajeva „zabivši“ 51 gol.

U utakmici sa Slavijom sav raskoš svog talenta pokazao je mladi sedamnaestogodišnji Domagoj Alilović koji, ne samo što je postigao 12 pogodaka, već je uspješno dirigirao igrom „Skauta“ i isto toliko puta asistirao svojim suigračima kod postizanja pogodaka.

Rukometaši Slavije uspjeli su držat korak s „Skautima“, tek, prvih 5-6 minuta, do rezultat 3:3, nakon čega su domaći, nakon dobre obrane, iz brzih kontri, a najčešće realizator je bio Davida Mandić, serijom 11:0, stigli do isto toliko golova prednosti. Nakon toga, drugi dio prvog poluvremena momčadi su „odradile“ igrom „gol za gol“ tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 23:12 za domaće.

U drugom poluvremenu do 49. minute i rezultata 38:24, gosti su se kako tako držali, a onda je ponovno uslijedila velika serija „Skauta“ od 13:0. Završnicu su obilježili domaći rukometaši atraktivnim potezima i zgodicima, a i publika tražeći 50 pogodak u mreži gostujućih vratara. Na koncu želja domaćih navijača se ispunila, „Skauti“ su došli do visoke pobjede 51:24 za podizanje poljuljanog samopouzdanja nakon dva uzastopna poraza.

Trener Silvio Ivandija je u utakmici Slavijom ravnomjerno je rasporedio minutažu svim svojim rukometašima koji su bili u zapisniku utakmice, ali najbolje je svoju priliku iskoristio Domagoj Alilović s dvanaest pogodaka, po šest pogodaka postigli su David Mandić i Stjepan Jozinović, dok su po pet pogodaka pridodali Mateo Rodin, Kristijan Jarak i Ivan Miličević.

Kod gostiju iz Istočnog Sarajeva najefikasniji su bili Ivan Benić i Nemanja Pavlović sa po šest pogodaka.

RK Izviđač – RK Slavija 51:24 (23:12)

RK Izviđač CO: Kvesić (8 obrana, 1 sedmerac), Budalić (2 obrane), Grbavac (2 obrane, 1 sedmerac), Miličević 5, Mišetić 2, Alilović 12/3, Mandić 6/1, Marković 2, Čutura 2, Leković 2, Jarak 5, Bubalo 3, Vukić 1, M. Pavlak, Rodin 5, Jozinović 6.

Trener: Silvijo Ivandija.

RK Slavija: Janjić (1 obrana), Močević (4 obrane), Trapara, Benić 6/2, Tošić 2, Kovačević 1, Domazet 0/1, Trnčić, Ristić, Luketa 2, Tuševljak, Tešanović 3, Vujović 1, Pavlović 6, Lale, Pandžić 3/2.

Trener: Boris Tešanović.

Isključenja: Izviđač 2 minuta, Slavija 2 minuta.
Sedmerci: Izviđač 4/4, Slavija 7/5.

U narednom 12. kolu rukometaši Izviđač Central osiguranja svoju posljednju utakmicu iz prvog dijela prvenstva igraju u Kaknju protiv istoimene momčadi, dok su u posljednjem 13. kolu slobodni.

Izvidjac.com