Dvoje uhićenih u Ljubuškom u akciji SIPA-e, pretresi na više lokacija

LJUBUŠKI – Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhitilii su dvije osobe na području Ljubuškog. Uhićenja na području Hercegovine dio su akcije koja se od jutros provodi u susjednoj Hrvatskoj.

Kako doznaje Faktor.ba, u tijeku su pretresi na četiri lokacije u Ljubuškom, a uhićeni su muškarac i žena.

Riječ je o velikoj akciji u sklopu koje je USKOK u Hrvatskoj uhitio više osoba, a prema pisanju hrvatskih medija, radi se o krivičnim djelima iz oblasti organiziranog kriminala.

Neslužbeno se doznaje da je u pitanju akcija usmjerena ka suzbijanju krivičnih djela iz oblasti nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, a akcijom u našoj zemlji rukovodi Tužiteljstvo BiH.

Službeno priopćenje SIPA-e prenosimo u cijelosti:

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jutros su započeli operativnu akciju kodnog naziva “Tebra”. Akcija se provodi u koordinaciji sa MUP-om Republike Hrvatske i PNUSKOK-om, a u tijeku su pretresi stambenih objekata, pokretnih stvari i osoba, na više lokacija u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, kao i privođenje više osoba.

Radi se o složenoj i višemjesečnoj istrazi, usmjerenoj prema više osba u dvije države za koje postoje osnovi sumnje da su kao pripadnici organizirane kriminalne grupe, s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, u vremenskom periodu od kraja 2018. godine do danas, vršili neovlašteni promet različitih vrsta opojnih droga iz Albanije, preko Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu i Republiku Hrvatsku. Tijekom višemjesečne istrage na području BiH, dokumentirano je i oduzeto više stotina kilograma opojne droge „Cannabis sativa“.

Postoje osnovi sumnje u počinjenje krivičnog djela „Organizirani kriminal“ iz člana 250. KZ BIH u vezi sa krivičnim djelom „Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 195. KZ BIH.

Više informacija o rezultatima operativne akcije “Tebra” biti će poznato nakon realizacije navedenih aktivnosti, priopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

SirokiBrijeg.info