Dvije osobe u Posušju uhićenje u jutrašnjoj policijskoj akciji, oduzeta određena količina narkotika

POSUŠJE – Danas, s početkom u 05:15 h, policijski službenici Federalne uprave policije i MUP-a Županije Zapadnohercegovačke proveli su, na širem području općine Posušje, akciju većih razmjera.

Akcija je zavedena i provedena u cilju dokumentiranja izvršenih kaznenih djela iz glave XXI. KZ-a FBiH (zlouporabe opojnih droga).

O razmjerima akcije dovoljno svjedoči podatak da je u akciji, uz policijske službenike FUP-a, bilo angažirano devetnaest /19/ policijskih službenika iz više ustrojbenih jedinica MUP-a ŽZH.

Temeljem naredbe Županijskog suda u Širokom Brijegu izvršene su pretrage većeg broja obiteljskih kuća i drugih objekata.

Izvršenim pretraga objekata pronađena je određena količina tvari koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu, kao i drugi predmeti koje se dovodi u svezu s izvršenjem kaznenih djela.

Slobode su lišene dvije osobe – te osobe su privedene u službene prostorije PU Posušje gdje policijski službenici Federalne uprave policije nad njima vrše kriminalističku obradu, a aktivnosti na terenu još uvijek traju.

Koristimo priliku da izrazimo zadovoljstvo ostvarenom suradnjom s Federalnom upravom policije, Županijskim tužiteljstvom i Županijskim sudom u Širokom Brijegu, stoji u priopćenju MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info