Duboki jaz u plaćama Gradske uprave i građana Širokog Brijega

Poznato je da je prosječna plaća u Širokom Brijegu 799 KM. S druge strane najviša plaća u Gradskoj upravi u neto iznosu je 2.680 KM, dok je prosječna plaća oko 1.200 KM.

Ovdje treba nadodati da pored plaće gradonačelnik ima i funkcionerski dodatak u iznosu od 600 KM mjesečno, a predsjednik vijeća od 300 KM mjesečno.

Prema financijskom revizorskom izvješću za proteklu godinu izvršena je isplata stimulacija za djelatnike Gradske uprave zbog izuzetnog zalaganja u radu i obavljanja složenih poslova u iznosu od oko 100.000 KM. Za obavljanje poslova drugog radnog mjesta djelatnici su dobivali stimulacije uz povećanje plaće do 30 posto.

Isplata naknade za topli obrok vršena je u neto iznosu od 2 posto prosječne neto plaće u Federaciji BiH. To bi značilo da je naknada za topli obrok u Gradskoj upravi oko 16 KM. Regres se isplaćivao u iznosu od 300 KM, dok se godišnje svakom zaposleniku isplaćuje naknada za praznike u iznosu po 200 KM u dva navrata.

Implementacija ovakvog standarda plaća i naknada troškova zaposlenih u Gradskoj upravi treba biti misao vodilja svim gospodarstvenicima u Širokom Brijegu. Jer kada bi radnička klasa imala uvjete rada kao oni koji rade u Gradskoj upravi kvaliteta života bi se podigla na mnogo višu razinu.

Nažalost dok se to ne dogodi imat ćemo duboki jaz u standardu između Gradske uprave i stanovnika Širokog Brijega, te ćemo se i dalje pitati zašto vlast ne dijeli sudbinu svog naroda.

OO HDZ 1990 Široki Brijeg