Nogometni drugoligaši u Skupini Jug igrali su protekloga vikenda utakmice 2. kola, a derbi susret između Posušja i Brotnja na Mokrome Docu završen je slavljem domaćih 2:0 zahvaljujući prvenstveno dvostrukom strijelcu Dominiku Begiću.

Troglav 19118 je na svojoj Zgoni istim rezultatom pobijedio Bjelopoljca, a golove su zabijali Vidović i Duvnjak iz kaznenoga udarca. Dvoboj između Rame i Turbine nije odigran, te će biti registriran službenim rezultatom 3:0 u korist gostujuće momčadi budući da domaćini nisu bili u stanju stvoriti normalne uvjete za odigravanje utakmice.

Klis je nadmoćno odradio gostovanje u Stocu svladavši istoimenog domaćina 5:1 u utakmici u kojoj je briljirao trostruki strijelac Aid Kudra. Po jedan pogodak pridodali su Bajrić i Vila, dok je strijelac počasnoga gola za Stolac bio Puljić iz kaznenoga udarca.

Gruđani su u Uskoplju dohvatili bod odigravši sa Slogom 2:2. Grubeša je dva puta pogađao mrežu Gruda, a za goste su strijelci bili Čuljak i Miloš. Neum je pomalo iznenađujuće, ali sasvim zasluženo slavio 2:1 kod Tomislava. Vujnović i Stojanović su dali golove za “Majstore s mora”, a Stipić za Duvnjake iz kaznenoga udarca.

Ljubuški je bio uvjerljiv domaćin protiv Branitelja, a u pobjedi 4:1 golove su postigli Puljić, zatim braća Karlo i Ivan Buhač, te Mušan, a taj jedini gol za goste iz Rodoča djelo je Aničića.

Rezultati 2. kola:

Tomislav – Neum 1:2,

Posušje – Brotnjo 2:0,

Troglav 1918 – Bjelopoljac 2:0,

Ljubuški – Branitelj 4:1,

Sloga – Grude 2:2,

Rama – Turbina 0:3bb,

Stolac – Klis 1:5,

Slobodna je bila Kamešnica.

Poredak:

Klis, Posušje, Neum i Turbina 6,

Ljubuški, Troglav 1918, Branitelj, Brotnjo i Bjelopoljac 3,

Grude i Sloga 1,

Tomislav, Kamešnica, Rama i Stolac 0 bodova.

Parovi 3. kola:


Turbina – Ljubuški,

Brotnjo – Sloga,

Branitelj – Troglav 1918,

Neum – Rama,

Klis – Tomislav,

Grude – Stolac,

Kamešnica – Posušje

Slobodan je Bjelopoljac.

Dnevno.ba