Dragan Čović i Ante Kvesić došli u Vladu ŽZH i poslušali “ispovjed” Zdenka Ćosića

ŠIROKI BRIJEG – Predsjednik HDZ BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao je danas u Širokom Brijegu radni sastanak s dužnosnicima Vlade ZHŽ, na čelu s predsjednikom Vlade Zdenkom Ćosićem.

Predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, upoznao je Čovića sa stanjem u županiji. Poseban naglasak stavio je na poteškoće koje se odnose na županijski proračun i dugovanjia županije, koja su posljedica nepravedne raspodjele javnih prihoda, te kako se nada se da će vrlo skoro, primjenom novog zakona, i sva nepravda biti ispravljena kako bi građanima ove županije omogućili konzumiranje onog što im pripada i kako bi županija mogli podmirivati svoje obveze koje ovakvim odlukama nisu u mogućnosti ispunjavati.

ćosić čović zhž 04022016 2

Jedna od tema sastanka bila je financiranje Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i dugovanja koja ZHŽ ima prema njoj. Ravnatelj SKB Mostar dr. Ante Kvesić upoznao je prisutne s radom i problemima s kojim se Sveučilišna klinička bolnica Mostar susreće. Istaknuo je kako se radi na pronalaženju rješenja s kojim bi obje strane bile zadovoljne.

Razgovaralo se i o trenutnoj političkoj situaciji u BiH o suradnji i koordinaciji svih razina vlasti s ovom županijom, kao i o radu Vlade ZHŽ-a, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

SirokiBrijeg.info