Dr. Zvonko Jurišić: Pa kud ćete većeg uhljeba od nositelja liste HDZ-a1990 za Posušje?

Hrvatska stranka prava (HSP BiH) ima poprilično velika očekivanja na ovogodišnjim lokalnim izborima zakazanima za 15. studenoga. Jedna od sredina u kojoj se pravaši nadaju velikom ostvarenju svakako je i Općina Posušje gdje će Blago Petric kao neovisni kandidat, kojeg podupiru HSP BiH, ali i druge oporbene stranke, pokušati pomrsiti račune HDZ-u BiH, a HSP BiH u Koaliciji sa HSP-om dr. Ante Starčević nastojati ostvariti rekordni broj pravaških mandata u borbi za Općinsko vijeće.

Stoga ne čudi što je gostovanje dr. Zvonke Jurišića, člana Glavnoga stana HSP-a BiH, na lokalnoj radio postaji u Posušju, podiglo veliku buru na ovdašnjoj političkoj sceni. Tom prilikom je dr. Jurišić tekuću predizbornu kampanju okarakterizirao kao daleko najboljom pravaškom u jednom dužem razdoblju.

Živi kontakt s ljudima

“Naša kampanja je krenula još ljetos kroz razgovore s ljudima i mogu reći da je to dosta jeftina, ali i vrlo efikasna kampanja, jer živi kontakt s ljudima uvijek je najbolji. Živimo u vremenu kada moramo biti i jako odgovorni, ali na sreću kod nas u Posušju dobro stojimo što se tiče korone, te smatramo kako nije dobro držati predizborne skupove. Po tim nekim naputcima djeluju naši članovi i simpatizeri, pokušavajući pobliže objasniti narodu što bi mi to drugačije radili u općinskom vijeću u odnosu na ove koji su zadnjih godina tamo toliko toga lošega uradili”, istaknuo je dr. Zvonko Jurišić.

Slogan “Za novo Posušje jednakih ljudi” odlično je prihvaćen među žiteljima ovoga mjesta, baš kao i slogan Blage Petrica – Za Vaše Posušje.

“Onaj drugi kandidat se pojavljuje s porukom – Za Naše Posušje, međutim mi držimo da je vrijeme okrenuti se rješavanju problema samih građana, a tih problema je jako puno. Kroz prethodni rad vladajućih iz HDZ-a BiH nismo osjetili njihovu potrebu za ozbiljnije rješavanje tih problema, a u Posušju postoji potreba i kod starijih i kod mlađih budući da su svi više-manje u različitim životnim problemima”, naglasio je dr. Jurišić.

Odlično plaćen nerad

On smatra kako uz jednu realnu i poštenu politiku ovdje ima perspektive za mlade, te se nikako ne bi složio s mišljenjem onih koji smatraju drugačije, te na taj način i djeluju u tekućoj kampanji.

“Nositelj liste HDZ-a1990, koji je savjetnik u Skupštini Županije Zapadnohercegovačke, a koji uopće ne ide na posao, jer i nema radno mjesto, ništa ne radi i ne zna što bi radio, ali mlade obeshrabruje porukama o lošoj perspektivi. Dotični za svoj nerad je dobro plaćen od HDZ-a BiH, pa je i to jedan od razloga što držim kako na ovim izborima s jedne strane imamo HSP BiH i HSP dr. Ante Starčević, a na drugoj HDZ BiH skupa s HDZ-om 1990 i ostalim satelitima naših ‘stožernika’. Ukoliko takvi i ugrabe neki mandat odnijeti će ga za neki osobni probitak ili uhljebljenje nekoga člana svoje obitelji”, poručio je dr. Zvonko Jurišić.

“Spomenut ću kako nositelj liste HDZ-a1990 u Posušju kao savjetnik u županiji prima mjesečnu naknadu od 2.508 KM. Doprinosi mu iznose dodatnih 1.375 KM, a što je na godišnjoj razini 46.596 KM na teret naše županije. U Skupštini imamo šest takvih uhljeba, koji ništa ne rade, dapače, pojedini i ne znaju na kojoj adresi se Skupština nalazi, ali njih šest godišnje koštaju ŽZH 279.576 KM, odnosno kroz njihov četverogodišnji mandat preko milijun maraka, točnije 1.118.304 KM. Takvih uhljeba imate iz različitih stranaka, te mi svakako želimo iskorijeniti jednu takvu pojavu”, pojasnio je dr. Jurišić.

Vrijeme je za Vaše Posušje

U HSP-u BiH smatramo kako sjednice OV-a ubuduće trebaju biti javne, odnosno prenositi se putem interneta, što je ovom prilikom naveo i član Glavnoga stana HSP-a BiH.

“Znam kako 70 posto sjednica OV-a traje svega po pola sata, ne više, a jedini zastupnik koji se javlja i bori za pozitivne promjene u Posušju jeste sadašnji kandidat za načelnika Blago Petric, koji ima i bolji slogan i program, odnosno rješenja za napredak Posušja nego što je slučaj s njegovim protukandidatom, te zaslužuje podršku svih onih kojima je stalo do Posušja i njegovog boljeg i ljepšeg sutra. Konstantno je prisutan i u medijima kroz intervjue i priopćenja, poziva na sučeljavanje svoga protukandidata što jasno ukazuje da je on uistinu – Za Vaše Posušje”, rekao je kroz svoje izlaganje dr. Zvonko Jurišić.

HSP BiH