Uz dozu sreće i kvalitetnu igru, Široki Brijeg se može uspješno suprotstaviti protivniku poput Zrinjskog!

ŠIROKI BRIJEG – „Vjerujem da baš protiv kvalitetnog protivnika kakav je Zrinjski možemo pokazati da su naše sposobnosti kudikamo veće i uz dozu sreće nakon dugo vremena doći do zadovoljstva“, kazao je na konferenciji za novinare trener Širokog Brijega Branko Karačić najavljujući veliki derbi protiv Zrinjskog.

Karačić je najavio povratak Plazonića i Sesara u konkurenciju, ali nije želio otkriti sastav, ustvrdivši tek kako će „biti nekih sitnih promjena, možda 2-3 igrača“ u odnosu na zadnju utakmicu protiv Željezničara. Nije propustio, pak, spomenuti kako Široki Brijeg u ovom trenutku „nema širinu“ te da zbog te činjenice on i njegovi najbliži suradnici, uz derbi protiv Zrinjskoga, moraju voditi računa i o drugoj jako bitnoj utakmici, protiv Čelika u Zenici, koja dolazi samo dva dana nakon velikoga hercegovačkog derbija te „donijeti odluku koja će donijeti zadovoljstvo iz ove dvije sljedeće utakmice“. Upitan da konkretizira što bi to bilo „zadovoljstvo“ za Široki Brijeg iz ove dvije utakmice, Karačić je odgovorio kako će „Plavo-bijeli“ svakako „težiti pobjedi i nastojati isprovocirati sreću kako bi utakmice otišle u našu korist“, ali i da, s druge strane, „treba biti realan i bio bih zadovoljan sa četiri boda iz dvoboja sa Zrinjskim i Čelikom“.

stjepanlončarnkšb982016

Pred Stjepanom Lonačrom je prvi veliki derbi, no kod mladog nogometaša Širokog Brijega nema straha, iako je svjestan da će se najveća bitka voditi upravo na sredini terena. „Očekuje nas borbena, teška, kvalitetna utakmica, znamo koliko je Zrinjski jak i znamo da smo u krizi, ali, jednako tako, svjesni smo i činjenice da bi nam osvajanje tri boda u derbiju protiv Zrinjskog mnogo značilo, napunilo samopouzdanjem i vratilo u gornji dom prvenstvene ljestvice“.

I Karačić i Lončar vjeruju da će navijači u derbiju biti 12 igrač Širokog Brijega i da će na njihovim krilima Široki Brijeg doći do prve pobjede u novoj sezoni, bez obzira što će na drugoj strani stajati aktualni prvak koji se u međuvremenu još i dodatno osnažio s osmoricom novih igrača. Gosti su, pak, najavili organiziran dolazak 300 svojih navijača koji će biti smješteni na istočnoj tribini, gdje je predviđeno mjesto i za sve ostale simpatizere Mostaraca. Na zahtjev policije južna tribina stadiona „Pecara“ će iz sigurnosnih razloga biti zatvorena za gledatelje. Ulaznice za sjever i istok mogu se nabaviti i u pretprodaji od srijede ujutro u klupskom restoranu na „Pecari“, a svi ljubitelji nogometa pozivaju se, uz zamolbu za fer i korektnim navijanjem, da se upute ranije na stadion kako bi se izbjegle gužve na ulazima, priopćeno je iz NK Širokog Brijega.

SirokiBrijeg.info