Dobitnica priznanja općine Ljubušk glazbenica i majka šestero djece Ivana Zrimšek Šaravanja

LJUBUŠKI – Među dobitnicima javnih priznanja, koja su dodijeljena u povodu Dana općine Ljubuški, jest i glazbenica Ivana Zrimšek Šaravanja. Za izniman doprinos u promicanju glazbene kulture, na svečanoj sjednici OV-a općinski načelnik Nevenko Barbarić dodijelio joj je zahvalnicu. Ivana Zrimšek Šaravanja je mag. flaute, ravnateljica je OGŠ i majka je šestero djece. Ravnateljica je Glazbene škole od školske 2013./2014. godine. Odmah na početku pridaje veliku pozornost promidžbi Glazbene škole i klasične glazbe te počinje aktivno uključivati učenike i profesore u sve segmente društvenog života općine.

Rezultat toga je da se u protekle tri godine, osim redovitih koncerata učenika, u Ljubuškom održalo mnoštvo manjih i većih koncerata gostujućih umjetnika i ansambala. Uspostavila je uspješnu suradnju s mnogim glazbenim školama u državi i inozemstvu kroz uzvratne radne posjete i druženja škola, seminare i ostvarene donacije. Značajan pomak dogodio se i u suradnji sa Župnim uredom Humac i, zahvaljujući tisućljetnoj naklonosti crkve za ovu vrstu umjetničkog obrazovanja, fratri su za potrebe održavanja koncerata otvorili vrata prekrasnih akustičnih crkava sv. Kate i stare crkve na Humcu.

Ravnateljica svojim znanjem i iskustvom rado pomaže i sudjeluje u organizaciji Dječjeg festivala “Na jedrima glazbe” te manifestacije Dani Općine Ljubuški, a redovito surađuje i s ljubuškom podružnicom HKD Napredak upotpunjujući njihove kulturne aktivnosti glazbenim točkama učenika. Također, ravnateljica nesebično žrtvuje i svoje privatno vrijeme za kulturni doprinos svojoj zajednici. Tako je svom gradu darovala nekoliko solističkih koncerata na flauti i piccolu uz koje je, kao svoje goste i soliste, u Ljubuški dovela mnoge istaknute umjetnike i ansamble.

Kao dosadašnje najveće priznanje radu škole, ravnateljica ističe Međunarodno glazbeno natjecanje u Bijeljini, odakle se, u konkurenciji od 240 prijavljenih natjecatelja, pet učenika vratilo s četiri druge i jednom trećom osvojenom nagradom, stoji u obrazloženju općinske nagrade koja je dodijeljena Ivani Zrimšek Šaravanja.

Večernji list BiH