Detalji “filmske” pljačke kod Ljubuškog: Upali čim je u poštu donesen novac za mirovine

LJUBUŠKI – Pljačkaši s maskama, duge cijevi, potjera i policijske barikade – pravi filmski scenarij odigrao se jutros u ljubuškom naselju Vitina, kada su trojica maskiranih razbojnika iz pošte u tom mjestu ukrala zasad neutvrđenu sumu novca.

Potraga na relaciji Ljubuški – Čitluk i dalje traje, a sve raspoložive policijske snage su u pripravnosti.

Kako doznaje portal Faktor.ba, pljačka je trajala svega nekoliko minuta, a razbojnici su, očito, sve pomno pripremili. U poštu su upali nešto prije 10 sati, i to s maskama, kapuljačama i tamnom odjećom, te s rukavicama, naoružani automatskim puškama. Da je sve pomno planirano svjedoči i to da je pljačka izvedena neposredno nakon dolaska zaštitara s novcem od mirovina čija isplata je danas trebala početi.

Plavi Seat Toledo, koji je tokom potjere nađen zapaljen u Čitluku najvjerovatnije je u ponedjeljak ukraden u mostarskoj ulici Kralja Tomislava.

– Radi se uviđaj i provjera šasije vozila, nakon čega će ono biti izuzeto s lica mjesta – kazao je za Faltor.ba, dežurni tužitelj, koji rukovodi istragom u ovom slučaju.

Prema riječima tužitelja, nije još poznato koliko je novca ukradeno, s obzirom na to da još nije dostavljena informacija o iznosu zaprimljenog novca, ali pretpostavlja se da se radi o pozamašnoj svoti.

Iako se odmah nakon pljačke moglo čuti da je prilikom upada razbojnika radnica bila sama, tužitelj je potvrdio da je bio prisutan i zaštitar koji je donio novac u poštu.

Kamere videonadzora su otkrile da su se nakon pljačke zaputili ka Čitluku. Iako su u potjeru za njima upućene patrole i iz Ljubuškog i iz Čitluka, uspjeli su pobjeći, ostaviviši za sobom zapaljeno vozilo.

Istraga je u tijeku.

Faktor.ba