Definitivni slom i posljednje obmane o pokretanju proizvodnje u Aluminijskom kombinatu

Prije par dana Vlada FBiH je izvijestila javnost da će proglasiti ništavnim ugovor o najmu između aluminijskog giganta Aluminija d.d. i Aluminij Industries d.o.o. iz Mostara koji je potpisan 7. travnja 2020.g., zbog toga što najmoprimac nije ispunio niti jednu točku iz ugovora o najmu te da će najvjerojatnije Aluminij d.d. ići u stečaj ukoliko se ne pojavi ozbiljan investitor.

Iz još neutvrđenih razloga ostaje nejasno zašto bh. mediji konstantno i uporno krivo izvještavaju javnost o novoosnovanom poduzeću iz Mostara Aluminij industries koje je potpisalo ugovor o najmu sa Aluminij d.d.

Kad se dr. Čović, kako sam kaže, lavovski borio u Sarajevu, lobirajući i vršeći razne pritiske na Bakira (trgujući i nudeći Bog zna šta sve u zamjenu…) da Vlada FBiH preko svog člana u skupštini podrži ugovor o najmu Aluminijskog kombinata (čija je minimalna vrijednost oko 200.000.000 eura) novoosnovanoj firmi zvučnog imena bez ikakvih referenci i kapitala (izuzev 5.000 KM temeljnog kapitala) Aluminij Industries d.o.o. iz Mostara, mediji su lažno izvještavali javnost da je investitor Abraham grupa koja nema apsolutno nikakve pravne veze sa ugovorom o najmu.

Nakon što je dr. Dragan Čović uspio kod Bakira izlobirati da Vlada FBiH podrži na Skupštini odluku o najmu na 15+15 godina, i dadne čudesnu priliku novoosnovanom poduzeću Aluminij Industries d.o.o. da raspolaže sa aluminijskim gigantom te sudbinom dioničara i vjerovnika bez ikakvih jamstava i financijskih obveza i uopće odgovornosti, te sad i nakon očite propasti i ovog ugovora, MEDIJI OPET LAŽNO IZVJEŠTAVAJU JAVNOST DA SE ABRAHAM GRUPA POVLAČI IZ POSLA SA ALUMINIJSKIM KOMBINATOM.

Očiti medijski cilj ovih dimnih zavjesa je da se sakrije prava istina o vlasnicima i ciljevima domaćih političkih šibicara koji očito stoje iza ovog kriminalnog igrokaza.

Na temelju ove izjave Vlade i ugovora u najmu između Aluminij d.d. i Aluminij industries d.o.o Mostar razvidne su sljedeće činjenice;

1.Ne postoji Abraham grupa ni u kakvim pravnim dokumentima (u smislu nekih prava i obveza) u ugovoru o najmu između Aluminij d.d. Mostar i Aluminij Industries d.o.o. Mostar, te je onda logično da Abraham grupa nije potpisala nikakav ugovor o najmu sa Aluminijem d.d Mostar niti se sad povlači kako mediji netočno izvještavaju javnost.

2.Postoji samo Aluminij d.d koji ugovorom o najmu iznajmljuje dijelove svoje imovine firmi Aluminij industries d.o.o. iz Mostara.

3.Vlada FBiH je sa svojom odlukom o suglašnošću na prijedlog skupštine Aluminij d.d. o najmu dijelova svoje imovine firmi Aluminij industries, učinila medveđu uslugu poduzeću Aluminij industries i onima koji su izlobirali ovaj čudesni i čudnovati ugovor o najmu, te je sudjelovala u teškom krivičnom djelu, kad je kao vlasnik većinskog državnog kapitala podržala ovaj nelogični i kriminalni ugovor o najmu poduzeću koje nema nikakvih poslovnih referenci, jamstava kapitala koji je neophodan za pokretanje proizvodnje te nikakve financijske odgovornosti ukoliko ne ispuni preuzete obveze te doprinijela nanošenju teške financijske štete dioničarima i vjerovnicima Aluminija d.d. Mostar.

4.Abraham grupa je dosad postojala samo u svojstvu zeca u šeširu koji se vadio po potrebi da se baci dimna bomba kako bi se javnost obmanjivala.

Prvo su mediji netočno izvještavali da Abraham grupa dolazi da spasi Aluminijski kombinat kao moćni investitor, prvotno su spominjali ovu izraelsku poslovnu grupaciju čak i kao kupca, a kasnije kao najmoprimca.

Zatim i sad kad je i ovaj ugovor po svojoj prilici propao, mediji opet netočno izvješćuju javnost kad SPOMINJU DA SE ABRAHAM GRUPA POVLAČI IZ POSLA SA ALUMINIJSKIM KOMBINATOM, UMJESTO DA KAŽU DA JE RASKINUT UGOVOR IZMEĐU ALUMINIJA D.D. SA NAJMOPRIMCEM ALUMINIJ INDUSTRIES D.O.O. jer NAJMOPRIMAC ništa NIJE ispoštovao od obveza koje su preuzeli…

5.Dr. Dragan Čović sa svojim lobiranjem nije izlobirao kod Bakira još jednu priliku za Aluminijski kombinat i njegove radnike kako je javnost pomislila čitajući medijske članke koji su očito imali za cilj odvesti javnost na stranputice krivih mišljenja, nego jedino da poduzeće Aluminij industries bez kapitala i referenci dobije čudesnu priliku da raspolaže sa sudbinom mostarskog giganta čija se vrijednost procijenjuje na minimalno 200.000.000 eura.

6.Činjenica je da su mediji ovim svojim netočnim izvještavanjima obmanuli javnost namjerno ili iz neznanja stvorili su ambijent da se sakriju prilikom najma i sadašnje definitivne propasti i ovakvog kriminalnog ugovora stvarni politički krugovi i interesi koji su omogućili novoosnovanom poduzeću koje je niti luk jelo niti ga mirisalo da se pojavi u svojstvu i ulozi koja mu je očito bila dodijeljena.

7.Činjenica je da nijedno obećanje o pokretanju proizvodnje u Aluminijskom kombinatu nije ispunjeno do dana današnjega od strane onih koji su to stalno obećavali.

Svi mi bili bi sretni da je lobiranje dr. Čovića išlo u smijeru da Vlada FBiH donese odluku da odobri novčana sredstva da se radnicima izmire preostali doprinosi koje im još duguje Aluminij d.d.

Pero Barbarić- Pepi

SirokiBrijeg.info