Dario Knezović: NK Široki Brijeg čekaju bolji dani i biti će tamo gdje mu je mjesto, a to je sami vrh bh. nogometa

Nogometni klub Široki Brijeg u četvrtak navečer je napokon dobio novo vodstvo, a glavna vijest je zasigurno ulazak u klub hercegovačkog giganta tvrtke FEAL. Novi/stari predsjednik Skupštine je Dario Knezović, inače zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

”Učinili smo maksimalni napor, ja kao dosadašnji predsjednik Skupštine, s obzirom da vrijeme i okolnosti koje su nas sve skupa zadesile i činjenicom da je klub praktički funkcionirao bez Uprave, da jednom sveobuhvatnom analizom, dogovorima i razgovorima iznađemo najkvalitetnije rješenje, odnosno posložimo stvari i uključimo sve ljude koji mogu i želje i dobro misle NK Širokom Brijegu, da ih sjednemo za stol i da ovaj klub krene tamo, odnosno bude tamo gdje mu je mjesto, a to je u samom vrhu. Vidjeli ste po prvi put do sada od 41 člana Skupštine odazvalo se njih 39 što je pokazatelj za sebe. Upravni odbor za sada čini 11 ljudi, što ne znači da neće biti njih još zainteresiranih koji žele, a vrata kluba su otvorena svima, a poglavito ljudima koji su spremni, mogu, žele i hoće uložiti određena financijska sredstva i pomoći Nogometnom klubu Široki Brijeg. Kada je rezultatski dio u pitanju, da ovaj zaostatak bodovno nadomjeste, kada je organizacija kluba u pitanju i infrastrukturna organizacija, i sve ostalo, da Nogometnom klubu Široki Brijeg vratimo onaj sjaj, onaj imidž kakav ga krasi zadnjih godina”, izjavio je za portal Jabuka.tv predsjednik Skupštine NK Široki Brijeg Dario Knezović.

Široki Brijeg je još od srpnja 2016. godine pokušavao održati Izbornu skupštinu, no nije im uspjelo sve do 12. siječnja 2017. godine. Knezović smatra da je do toga trebalo doći ranije, ali isti tako je uvjeren da nisu zakasnili.

”Istina, možda se ovo trebalo prije dogoditi, ali uvjeren sam da nismo zakasnili, da imamo dovoljno vremena da zbijemo redove. Najvažnije je da se u narednom vremenu što prije konstituira Upravna kluba, da se izabere predsjednik kluba, a samim time da se po novom statutu izabere tročlana Uprava koju će činiti direktor, sportski direktor i glavni tajnik, i da svaki od njih u svom domenu zasuče rukave i počnu raditi na dobrobit svih nas, svih ljudi kojima je NK Široki Brijeg na srcu”, objašnjava za portal Jabuka.tv Dario Knezović.

On se zahvalio svim sponzora, od onih koji su bili spremni bili kupiti nekoliko godišnjih ulaznica do glavnog sponzora tvrtke Mepas, ali isto tako naglasio je da ulazak tvrtke FEAL šalje veliku poruku svima te je da je to najbolja stvar koja se mogla dogoditi Širokom Brijegu u ovom razdoblju.

”Ovo je sigurno jedan veliki iskorak jedna velika poruka, ulazak tvrtke FEAL – planetarno poznatog giganta, ne samo na ovim prostorima već i šire, i to će sasvim sigurno biti olakšanje u mnogo čemu, od financijskog do drugih sfera, tako da je to po meni sigurno najbolja stvar koja se mogla dogoditi u ovo vrijeme turbulencija koje su zadesile Široki Brijeg. Jer na ulici, bilo gdje, ja i vi i svi mi, mogli smo se susresti sa desecima upita ‘što će biti s Nogometnim klubom Široki Brijeg, hoće li doživjeti sudbinu, nažalost, košarke i tomu slično, ali zbog ove Izborne skupštine i stvari koje su se dogodile, uvjeren sam da Nogometni kluba Široki Brijeg čekaju bolji dani i da će Široki Brijeg biti tamo gdje mu je mjesto, a to je sami vrh bh. nogometa”, izjavio je za portal Jabuka.tv predsjednik Skupštine Dario Knezović.

”Meni je izuzetno drago, kao predsjedniku Skupštine i čovjeku koji živi za ovaj klub, da su gospodin Mirko Grbešić i tvrtka Mepas i dalje ostali čvrsto uz Nogometni klub Široki Brijeg, kao i svi sponzori koji su pomagali u proteklom razdoblju”, dodao je Knezović u zahvali sponzorima.

Grad Široki Brijeg i Županija Zapadnohercegovačka ne izdvajaju velika sredstva za sport, a posebno sredstva koja mogu zadovoljiti potrebe kluba koji se godinama nalazi u vrhu bh. nogometa, no spomenute institucije ipak su ispoštovale dogovoreno, a prema Knezovićevim riječima, u 2017. godini ”kolač” za NK Široki Brijeg bit će još veći.

”U ovom četverogodišnjem mandatu sam bio sasvim sigurno jedan korektiv, spona između gospodarstvenika, dosadašnje Uprave kluba i politike. Možda u nekim stvarima nije bilo dovoljno sluha s političke strane, ali to ne znači nikako da je vlast u Širokom Brijegu i našoj županiji bila kočnica razvoja Nogometnog kluba Široki Brijeg. Mogu kazati, na temelju razgovora, dogovora prijedloga u 2016. godini, da su Grad Široki Brijeg i Županija Zapadnohercegovačka u financijskom dijelu ispoštovali dogovoreno, a uvjeren sam i to mogu jamčiti u ime politike Grada i Županije da će u 2017. godini kolač za sport, odnosno za Nogometni klub Široki Brijeg biti još veći i izdašniji, i da će kao i do sada, a uvjeren sam i puno više, u financijskoj smislu Grad i Županiji biti uz Nogometni kluba Široki Brijeg zajedno sa svim sponzorima”, zaključio je u razgovoru za portal Jabuka.tv novi/stari predsjednik Skupštine Nogometnog kluba Široki Brijeg Dario Knezović.

Jabuka.tv