Danas na Mostarskom blatu festival ženskog nogometa pod sloganom “Reci ‘da’ ženskom nogometu”

ŠIROKI BRIJEG – Rijetki su dani kada na trening kampu “Musa – Karačić” na Mostarskom blatu nema nikakvih aktivnosti. Bit će ih i danas, iako su nogometaši Širokoga Brijega, nakon uvodnog tjedna priprema za novu nogometnu sezonu, od ponedjeljka nastavili pripreme na Kupresu.

Prigoda za promidžbu

Naime, danas će se od 9 do 15 sati na umjetnom travnjaku održati festival ženskog nogometa pod sloganom “Reci ‘da’ ženskom nogometu”. Široki je Brijeg domaćin festivala koji se peti put održava u BiH u organizaciji Nogometnog saveza BiH, sve uz pomoć suradnju s Fifom i Uefom. Bit će to prigoda za promidžbu ženskog nogometa u BiH kroz rad i demonstraciju vještina na 10 nogometnih “stanica” te prigoda za zabavu i druženje. Demonstratori će biti treneri i igračice iz brojnih ženskih nogometnih klubova iz BiH, čiji se broj posljednjih godina stalno povećava, kao i broj ženskih nogometnih škola. Sve je zajedno povećalo broj zaljubljenika u ženski nogomet, pa je i posjet ženskim nogometnim utakmicama sve veći. Uz ŽNK Široki Brijeg, na svojevrsnom nogometnom festivalu sudjelovat će ŽNK Mostar, ŽNK Sloga (Ljubuški), ŽNK Čapljina, ŽNK Tomislav (Tomislavgrad), ŽNK Brotnjo (Čitluk), ŽNK Livno, ŠF Jablanica, ŽFK Goražde i SFK Sarajevo.

Predkadetsko prvenstvo

U nedjelju, 12. lipnja, slična ili ista demonstracija ženskog nogometa održana je u Etno selu Stanišići (Bijeljina). U petak, 17. lipnja, u Zenici je planirana završna demonstracija na jednom od travnjaka Trening centra NS BiH.

Nakon završetka ove manifestacije, na Blatu će se u 18 sati odigrati još jedna nogometna utakmica – prvi četvrtfinalni susret predkadetskog prvenstva BiH između Širokoga Brijega i Bubamare (Travnik). U tri ostala četvrtfinalna okršaja igrat će: Borac – Budućnost, Sutjeska – Radnik i Željezničar – Čelik. Uzvratni susreti igrat će se u subotu, 18. lipnja, (18 sati).

Marko Knezović / Vecernji.ba