Home Vijesti Crna kronika Damir Vican i gospodarska društva iz Posušja negirali krivnju da su počinili kazneno djelo Oštećenje vjerovnika

Damir Vican i gospodarska društva iz Posušja negirali krivnju da su počinili kazneno djelo Oštećenje vjerovnika

0
Damir Vican i gospodarska društva iz Posušja negirali krivnju da su počinili kazneno djelo Oštećenje vjerovnika

Dana 8. siječnja 2018. godine pred Općinskim sudom u Širokom Brijegu optuženi Damir Vican (49), gospodarsko društvo „Vican Trade“ d.o.o. Posušje i gospodarsko društvo „Miviko“ d.o.o. Posušje izjavili su da se ne osjećaju krivim, potvrdio je za portral SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo Oštećenje vjerovnika. Ovo kazneno djelo svrstano je u skupinu kaznenih djela protiv gospodarstva, poslovanja i sigurnosti platnog prometa.

Dakle, Damir Vican se tereti da je, kao direktor i vlasnik poduzeća „Vican Trade“ oštetio vjerovnika „E… SA“ d.o.o. Sarajevo za iznos od 141.627,06 KM.

U namjeri da osujeti naplatu potraživanja Damir Vica je prvo donio Odluku o smanjenu temeljnog kapitala poduzeća „Vican Trade“ sa 1.314.155,72 KM na 4.129,32 KM. Nakon toga je donio Odluku o povećanju temeljnog kapitala poduzeća „Miviko“ , čiji je jedini član i vlasnik udjela „Vican Trade“. Iako je znao za presude po kojima je poduzeće „Vican Trade“ bilo dužno isplatiti vjerovniku ukupan iznos od 141.627,06 KM. Dakle, izvršen je prijenos pokretnih i nepokretnih stvari sa poduzeća „Vican Trade“ na poduzeće „Miviko“. Na taj način poduzećima „Vican Trade“ i „Miviko“ pribavio je protupravnu imovinsku korist u istom iznosu, s kojom su poduzeća raspolagala.

S obzirom da su optuženici negirali krivnju predmet će se uputiti drugom sucu radi zakazivanja glavne rasprave, kazao nam je Josip Aničić., Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

POVEZANI TEKSTOVI:

Podignuta optužnica protiv Damira Vicana i gospodarskih društava iz Posušja “Vican Trade” i “MIVIKO”

SirokiBrijeg.info