Damir Jurišić: Mišljenja sam da je HŠK Posušje prerastao ovaj rang natjecanja

Hrvatski športski klub Posušje jesenji dio prvenstva odigrao je fantastično, te sa osovojenih 37 bodova drži vrh tablice 2. lige Federacije – Jug.

U upravi, ovoga nekada stabilnog Premijerligaša, odlučni su da se vrate onamo gdje i pripadaju. Kvalitetnim radom uprava kluba pokrenula je stvari i vratila je publiku na Mokri Dolac. Iako je zimska stanka, uprava marljivo radi na jačanju momčadi. U klub je tako proteklih dana stigao i iskusni Jure Glavina koji je do sada branio boje Nk Široki Brijeg, Hnk Čapljina, Hnk Branitelj Mostar, Nk Sloga Ljubuški, Fc Drensteinfurt, Hšk Posušje, a svoj posljednji angažman imao je u prvaku Kanade Fc Toronto.

Portal Herca.com.hr kontaktirao je predsjednika kluba Damira Jurišića, te ga upitali kako je zadovoljan svim onim što se napravilo u prvom dijelu prvenstva.

-Jako sam zadovoljan sa svime što smo napravili u jesenskom dijelu prvenstva. Iako smo imali mnogo poteškoća na početku sezone, od blokade računa, pa do odlazaka nekolicine standardnih igrača, uspjeli smo sve posložiti i osvojiti naslov jesenskog prvaka Druge lige FBiH – Jug. Postali smo i kadetski prvaci omladinske lige BiH – Jug, a i u mlađim kategorijama smo imali nekoliko zapaženih rezultata na turnirima, tako da se može reći da je iza nas jako uspješna polu sezona, a nadamo se da će se tako nastaviti i u proljetnom dijelu prvenstva.

No, nije se samo puno napravilo na sportskom planu. Dosta toga klub je napravio i u marketinškom smislu, poradilo se i na promociji kluba?

-Nakon preuzimanja kluba moji suradnici i ja u suradnji s navijačima odlučili smo poraditi na promociji kluba, te smo pokrenuli akciju “ TVOJ KLUB TE TREBA, UČLANI SE I POMOZI MU VEĆ DANAS“. Cilj ovog projekta je bio animirati što veći broj članova da se učlane i pomognu funkcioniranje ovog sportskog kolektiva. Projekt je imao jako dobar odaziv i dosta ljudi se učlanilo i još uvijek se učlanjuju. Želim istaknuti da su i mediji prepoznali ovaj projekt i uvelike pomogli promociji našeg kluba.

Kada se pogleda stanje na tablici, moglo bi se reći kako Posušje i nema pravog konkurenta za prvo mjesto. Je li to uistinu tako ili vam još uvijek netko može zaprijetiti?

-Ne bih se složio da nemamo pravog konkurenta za prvo mjesto. I HNK Tomislav i FK KLIS su jako kvalitetne ekipe i mislim da će se borba za prvo mjesto voditi do posljednjeg kola, kaže Jurišić za Hercu.

Zimska je stanka i krenuo je prijelazni rok. Što se radi po pitanju eventualnih odlazaka i dolazaka u klub? Za sada znamo samo kako je stiglo prvo pojačanje Jure Glavina.

-Za sada smo doveli jedno ali vrijedno pojačanje Juru Glavinu koji će nadamo se svojim iskustvom i golgeterskim sposobnostima pomoći da prvi stignemo do cilja. Službeni prijelazni rok počeo je danas, u pregovorima smo s još nekim igračima i nadamo se da ćemo to finalizirati kroz sljedećih desetak dana.

Koliko je klub zadovoljan radom trenera Lea Sliškovića?

Jako smo zadovoljni dosadašnjim radom trenera Sliškovića koji je iz ove momčadi izvukao maksimum i nadamo se da će tako biti i u nastavku sezone.

Što možemo kazati o omladinskoj školi. Uz Dominika Begića klub je izbacio i vratara Zlomislića koji je preselio na Pecaru. Kakav je potencijal mladih igrača u vašem klubu?

-Uz ovaj dvojac koji ste naveli, istaknuo bih i Miličevića koji je također u Širokom Brijegu, te Silvija Begića koji od ove sezone igra u Rusiji. Naša omladinska škola ima oko 250 djece raznih uzrasta i zasigurno se tu krije mnogo talenata.

Uz nekoliko igrača sa strane i domaći kadar smatramo da Posušje ima kvalitetu za ulazak u viši rang. No, to zahtjeva i puno veće izdatke za klub. Koliko je Posušje i s financijske strane spremno za ulazak u 1. Ligu Federacije?

-Teško je još o tome govoriti. Idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se da će se prepoznati rad i atmosfera koja se stvorila oko kluba. Mišljenja sam da je naš klub organizacijski, infrastrukturno i u svakom drugom smislu prerastao ovaj rang natjecanja.

Herca.com.hr