COVID-19 ušao u Dom za starije i nemoćne “VITA“ u Grudama

U proteklom vikendu u Županiji Zapadnohercegovačkoj dogodio se prodor COVID-19 virusa u Dom za starije i nemoćne “VITA“ u Grudama. Nakon potvrde prvo zaražene osobe PCR testom učinjen je epidemiološki izvid, testirano je osoblje i korisnici doma te su zaraženi odvojeni od zdravih korisnika.

Od ukupno zaraženih 19 korisnika jedna starija ženska osoba je zbog srednje teške kliničke slike i komorbiditeta upućena u COVID bolnicu SKB Mostar te je prema posljednjim informacijama stabilna, a drugi štićenici su pod zdravstvenim nadzorom i njihovo zdravstveno stanje je prema informacijama medicinskog osoblja dobro.

Prema trenutnim informacijama prodor u starački dom se dogodio preko asimptomatskog osoblja što bi u narednom periodu trebalo i potvrditi zaključivanjem epidemiološkog izviđaja. Odmah po potvrdi prodora virusa učinjena je protuepidemijska dezinfekcija i sve druge mjere potrebne za zaustavljanje širenja virusa Domom za starije i nemoćne, “VITA“ Grude, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

SirokiBrijeg.info