Čović tražio da u Haagu leži sa hrvatskom šestorkom, sud odgovorio da nema dokaza da je on Hrvat!

Vanraspravno Vijeće Haškog tribunala odbilo je zahtjev Dragana Čovića, člana Predsjedištva BiH, da se pridruži tzv. Hrvatskoj šestorci u pritvorskoj jedinici Scheveningena do izricanja pravomoćne presude, planirane za kolovoz ove godine.

“U suradnji za Haškim tužiteljstvom i Tajništvom suda provjerili smo sve činjenice i ustanovili da u vrijeme počinjenja krivičnih djela za koje se sudi Hrvatskoj šestorci (1992-1994), ne postoji osnova sumnje, niti materijalni dokaz, ili kredibilan svjedok koji bi potvrdio da je g. Čović bio Hrvat”.

U priopćenju se dalje navodi da se Čović u kritičnom periodu izjašnjavao kao Jugoslaven. “Eventalno bismo mogli napraviti pravni presedan i g. Čoviću omogućiti da čeka presude svojim tadašnjim sunarodnacima, Ratku Mladiću, Jovici Stanišiću, Franku Simatoviću”.

Podsjetimo, Dragan Čović je tokom boravka u Haagu zatražio od Tribunala da ga pritvore sa njegovim kolegama do izricanja presude. “Ako su oni krivi, kriv sam i ja”, naveo je Čović u svom pismenom zahtjevu, otkriva Frljoka.

NAPOMENA: Tek je šaljivog sadržaja, iako u njemu ima puno istine!