Ćosić i ministri povećali plaće i sebi

Dva mjeseca halabuke oko hvalevrijednog potpisivanja Kolektivnog ugovora između Vlade ZHŽ i Sindikata policije prikrilo je činjenicu kako su premijer Zdenko Ćosić i ministri u Vladi ZHŽ povećali plaće i sebi, a ne samo policiji i službenicima.

Tako će njihove plaće biti povećane za oko 150 KM ili jednu trećinu minimalnog dohotka, a policiji ce povećanje iznositi u prosjeku oko 40 KM.

Ministri i premijer naplate oko 3.000 KM mjesečno. Ministri i premijer godinama za 2.200 profesora, policajaca i službenika nisu plaćali doprinose, što je potvrđeno od strane CCI i Ureda za reviziju institucija BiH.

Federalni inspektori su utvrdili kako Vlada ZHŽ nije platila doprinose za 2013., 2014., te za devet mjeseci 2015., i tri mjeseca 2016. godine.

Prema informaciji Ureda za reviziju premijer Zdenko Ćosić je zatekao oko 24 milijuna KM neuplaćenih doprinosa od čega je oko 14 milijuna ostavila vlada Zvonke Jurišića. Sadašnji dug po doprinosima iznosi više od 40 milijuna KM za čije saniranje Zdenko Ćosić i ministri namjeravaju podignuti razvojni kredit u Razvojnoj banci F BiH.

Iza ushićenja oko Kolektivnog sporazuma krije se financijska drama ZHŽ. Silne izjave o smanjenju dugova po doprinosima i drugim temeljima u ZHŽ su daleko od istine.

Ljubuski.net