Čitluk spreman za “Ligu Hercegovine” gdje će ugostiti najbolje malonogometaše Hercegovine

Predstavnici sportske udruge Liga Hercegovine, predvođeni predsjednikom Ivanom Zeljkom, posjetili su općinu Čitluk i sastali se s načelnikom Ivom Jerkićem.

Sportska udruga Liga Hercegovine organizator je završnog malonogometnog turnira “Liga Hercegovine” na kojem nastupaju pobjednici općinskih natjecanja, a budući da će se završnica ove godine organizirati na području općine Čitluk, na sastanku je razgovarano o tehničkim detaljima vezanim za organizaciju.

– Uistinu nam je drago što će naša općina imati priliku ugostiti najbolje malonogometaše Hercegovine. Gdje god se bude igrala završnica, nadamo se biti dobri domaćini. Ovo natjecanje je postalo pravi hercegovački brend i nešto što je omiljena ljetna sportska zabava u cijeloj Hercegovini – kazao je između ostalog načelnik Ivo Jerkić.

Podrška Predsjedništva

Ivan Zeljko, predsjednik Udruge, na sastanku u uredu načelnika izrazio je zadovoljstvo zbog organiziranog sastanka i naglasio kako će sportska udruga Liga Hercegovine u suradnji s tehničkim organizatorima iz općine Čitluk organizirati završno natjecanje koje će biti spektakularan događaj.

Predsjednik Zeljko na sastanku je iznio podatke vezane za natjecanje u deset općina i jako dobru posjećenost ovih natjecanja te je naglasio da će se ovogodišnja “Liga Hercegovine” održati pod visokim pokroviteljstvom Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

– Velika je stvar za nas ova podrška iz Predsjedništva, jer ovo je ujedno priznanje za sav rad koji smo uložili u Ligu. Ove godine smo organizirali udrugu koja će provoditi organizaciju završnice, a domaća općina će biti u svojstvu tehničkog organizatora.Cilj nam je ovo natjecanje podići na jednu višu razinu na kojemu zapravo i zaslužuje biti, kazao je između ostalog Ivan Zeljko.

Sukladno najavama, završni turnir trebao bi se odigrati po već provjerenom sustavu od 22. do 26. kolovoza i sljedeća organizacijska aktivnost je odabir mjesta odigravanja završnog turnira.

Završnica kreće 22. kolovoza

U uži izbor za mjesto održavanja završnog turnira ušli su sportski centri Ćorkov Dolac i Jakerovac, a o mjestu odigravanja odlučivat će peteročlano povjerenstvo sportske udruge Liga Hercegovine koja će održati sastanke s predstavnicima mjesnih zajednica i obaviti pregled tehničkih elemenata potrebnih za organizaciju. Spomenuto povjerenstvo će brzo nakon inspekcije odnijeti odluku o mjestu odigravanja završnice. Do početka završnice sve općinske lige bi trebale završiti i dati svoje predstavnike za završnicu.

Jučer je u Čitluku prije prijma kod načelnika Jerkića održan i sastanak Upravnog odbora udruge Liga Hercegovine.

Spomenuto tijelo je ove godine organizirano kao udruga i kao takva djeluje kao nasljednik prethodnog skupa predstavnika iz svih općina, samo što sa statusom udruge ima pravni legitimitet.

Odlučeno je kako će se još jedna prilika pružiti Livnu, odnosno predstavniku Livna.

Predstavnici Livna napravili su prekršaj na pravilima igre za vrijeme završnice u Tomislavgradu prije dvije godine, te prošle godine u Ljubuškom nisu imali pravo nastupa na završnici.

Livno će tako ove godine imati priliku pobjednika sa svog općinskog natjecanja poslati na završnicu u Čitluk.

Prethodno su članovi udruge održali radne sastanke u Livnu, a posljedica svega je skupina ljudi koja je spremna ozbiljno prihvatiti zadatak organizacije općinskog natjecanja koje će iznjedriti predstavnika za završnicu.

Na završnici u Čitluku ove godine bi trebali nastupiti predstavnici Mostara, Čapljine, Širokog Brijega, Posušja, Gruda, Stoca, Tomislavgrada, Livna, Stoca i domaćina Čitluka.

Završnica bi se trebala igrati po kup sustavu na ispadanje. Nešto više oko toga gdje će se završnica održati znat će se idućih dana.

Matej Damjanović / Vecernji.ba