Još 2009. godine Zoran Galić je, pred novinarkom Ivanom Ćubela na Radiju Plus, potvrdio da ima lažnu diplomu FABUS-a iz Srbije. Kao borac za hrvatska prava i sigurnost građana, on se, navodno, samo borio protiv kriminala. To sve potvrđuju gomile dokumenata. Ali, nije on to samo priznao pred novinarkom Ćubela, već i u običnom razgovoru. Baš, kao i na Naša TV kazao je kako ima grijeha iz prošlih godina.

Vlast HDZ BiH financirala lažne diplome

U ZHŽ postoji više izvora lažnih diploma. Hrvatine su jedan izvor pronašle u Srbiji, a drugi je bio na Sveučilištu u Mostaru na Agronomskom fakultetu. Te diplome nisu samo dobivali ljudi iz MUP-a ZHŽ, već i iz recimo osiguravajućih kuća, općinskih službi i td.

Naučivši znanje, na diplome s Agronomije su kalemili diplome s Filozofskog fakulteta, postajući lokalni znanstvenici bez pokrića, boreći se za pozicije koje im ne pripadaju.

Zoran Galić je najviše “pretjerao”

Galićeva obrazovna karijera nema pandana u BiH, a, vjerujemo, niti šire. Nakon što je lažnom diplomom FABUS-a postao ravnatelj policije, dva mjeseca nakon što ju je nezakonito nostrificirao u Sarajevu, zavarao je nekoliko članova Nezavisnog odbora. Rektorat Sveučilišta u Sarajevu treba objasniti zbog čega nije primijenio važeću zakonsku regulativu. Ministarstvo obrazovanja ZHŽ to nije htjelo učiniti, a niti Ekonomski fakultet u Mostaru, što je potvrdio ondašnji dekan dr. sc. Ivan Pavlović.

zg23102013-1
Zoran Galić se ne zadovoljava s titulom diplomiranog ekonomiste, te ubrzo, na temelju lažne diplome, magistrira, a potom i doktorira u Banja Luci.

Može li on postati asistent ili, ne daj Bože, preuzeti znanstvenu katedru na nekom od fakulteta.Najbolji prijedlog bi bio da dobije katedru na FABUS-u u Sremskoj Kamenici i prisjeti se svog fakultetskog cimera ili evocira uspomene na živopisne ulice i restorane ovog gradića u Srbiji.

zg23102013-2

Ćirilica i titula doktora vežu Čovića i Galića

I takav čovjek koji krivotvori, koji kupuje diplome, koji radi kriminal, ideološki se smatra Hrvatinom, koja se bori za nacionalni interes i predstavlja se kapacitiranim i stručnim kadrom. Kao takav, od strane HDZ BiH, biva postavljen, s blagoslovom još veće Hrvatine Dragana Čovića. I Čović i Galić imaju nešto zajedničko, a to je ćirilica.Dragan Čović je u studentskim danima volio ćirilicu, valja na oči “ljepše” pismo, ali je ipak, na kraju studija, dobio diplomu na latinici.

Dr. mr. sc. dipl. oeocc dipl.iur. Fabusovac Galić je dva puta nostrificirao diplomu (od viška glava ne boli), jednom u Banja Luci na ćirilici, a drugi put u Sarajevu na latinici. On ne zna da se u postupku nostrifikacije izdaje rješenje, i da se ono ne piše na ceduljicama …

Za razliku od Čovića, Galić nije kroz studiranje ni znao ćirilicu, ali diploma mu je napisana na tom pismu, a na vrhu diplome mu je kokarda. Obojica su doktori znanosti. Čović i akademik – novi izazov za Galića. Na tim akademskim visinama se valjda lakše i bolje diše. Bravo dečki. Velikim Hrvatima kokarda više ne smeta, ni na diplomama, koje im zidove krase i na koju trebaju biti ponosni.

Čović treba javnosti kazati zbog čega “njegovoj” stranci HDZ BiH treba kriminal, jer niti jedna afera ni na jednoj razini nije rezultirala odgovornošću.

Istraga FABUS diploma je završena! Što će sada HDZ BiH i Dragan Čović i onih 128 famoznih studenata?

Ljubuski.net