“Bušići” pobjednici malonogometng turnira povodom 24. obljetnice njihova utemeljenja

POSUŠJE – Dan prije, uoči obilježavanja 24. obljetnice Prve profesionalne postrojbe HVO-a „Ante Bruno Bušić“ u velikoj sportskoj dvorani u Posušju održan je Memorijalni malonogometni turnir.

Turnir je svečano otvorio Ante Tandara predsjednik HVIDR-a grada Zagreba koji je sve nazočne pozdravio u ime ministra branitelja Republike Hrvatske Tome Medveda. U svom govoru još jednom je stavio naglasak na zajedništvo između HV-a i HVO-a u nastojanju ostvarivanja svojih prava.

Na trurniru su sudjelovale četiri ekipe, 4. Gardijska brigada „PAUCI“, 1. Gardijska brigada „TIGROVI“, Specijalna policija “HERCEGBOSNE“ i domaćini 1. Gardijska brigada „BUŠIĆI“.

Prvi na teren su izašli “Tigrovi” i “Pauci”. U izjednačenoj igri na kraju su pobjedu odnijeli “Pauci” golovima Buljana i Bašića.

bpt1262016 2

U drugoj utakmici “Bušići” su bili uvjerljivi protiv “Specijalne policije” rezultatom 5:1. Strijelci su bili Čavka (2), Grubišić, Jurilj i Musa. Gol za “Specijalce” dao je Martinović.

U utakmici za treće mjesto “Tigrovi” su nadigrali “Specijalnu policiju” rezultatom 5:2. Precizni su bili Šarkan (2), Vuletić (2) I Grubišić, dok su za “Specijalce” pogađali Azinović i Cvitanović.

Finalni susret je bio daleko neizvjensiji. “Pauci” su poveli golom Bašića i dugo su držali prednost. Onda s klupe ulazi Oreč koji s desetak metara odmjerenim i snažnim udarcem pogađa malu mrežicu protivničkog gola za izjednačenje, da bi preokret i titulu “Bušićima” osigurao Čavka svojim trećim golom na turniru.

Dodijele priznanja pobjedničkim ekipama i ekipi za fair play bit će na svečanom obilježavanju obljetnice na Posuškom Gracu koja počinje 13. lipnja svetom misom u 16.00 sati.

Više fotografija na: Posusje.net