ŠIROKI BRIJEG – Požar većih razmjera koji je izbio u četvrtak u poslijepodnevnim satima na Bošnjakovu brdu iznad Širokog Brijega ugašen je iste večeri u 22.00 sata, potvrdio je za portal Jabuka.tv zamjenik zapovjednika Vatrogasnog društva Široki Brijeg Dario Čuljak.

Kako su jučer potvrdili iz VD Široki Brijeg, požar većih razmjera gasilo je pet vatrogasaca s jednom vatrogasnom cisternom, dok im je u pomoć kasnije tijekom večeri priskočilo nekoliko pričuvnih vatrogasaca. U ovom požaru izgorila je šuma i nisko raslinje, a vatrogasci su na vrijeme spriječili širenje vatre prema kućama.

Također, tijekom četvrtka navečer, nakon intervencije na Bošnjakovu brodu, vatrogasci su ugasili požar u selu Ljuti Dolac na lokalitetu Đolina draga koji je ugrožavao kuće te požar kod pravoslavnog groblja u selu Biograci. Na ovim lokalitetima gorila je trava i nisko raslinje.

”Uzrok požara je ljudski faktor”, izjavili su širokobriješki vatrogasci za portal Jabuka.tv te pozivaju sve građane da ne pale vatru na otvorenome i da ne ostavljaju vatru bez nadzora.

Jabuka.tv