Brekalo: ‘Ovo su dupli bodovi za nas’

Sve probleme iz prvog dijela sezone ostavili su iza sebe košarkaši Širokog te svoje prvo sudjelovanje u Ligi za ostanak u povijesti otvorili uspješnim gostovanjem kod Mladosti u Mrkonjić Gradu (85:84) gdje su znali izgubiti kad su bili i u puno ‘postavi nego je to današnja.

Osvojeni bodovi na startu svakako otvaraju ugodniji put kroz natjecanje u kojem se klub nije ni nadao da će se naći.

– Ovo su praktički dupli bodovi za nas, a važno nam je da ekipa konačno počne više vjerovati u sebe, kaže pomoćni trener Širokog Mate Brekalo.

– Loše smo otvorili meč i bili u zaostatku od čak 15 poena u prvoj četvrtini, ali smo se uspjeli brzo vratiti i dobar dio meča voditi. Onda smo u završnici promašili četiri penala, primili tricu i izgledalo je kao da će nam se ponoviti loša završnica kakve smo često imali ove sezone. Ipak je Dalibor Peršić pogodio taj posljednji šut i donio nam trijumf. Mislim da nam se malo sreće sad vratilo, prokomentirao je.

U Širokom su veliki doprinos pobjedi dali Mateo Čolak (19p, 5a), Jan Močnik (17p, 8a) i Dalibor Peršić (13p) koji je ubacio i ključni koš u posljednjoj sekundi, dok su kod Mladosti najbolji bili Bojan Stanojević (15p, 4s, 4a) i Miljan Bocka (14p, 7s, 6a).

– Liga za ostanak je tek krenula, još je pred nama sedam kola, ali sigurno je da se poslije ovoga lakše diše, kaže Brekalo.

Predaha u ovom natjecanju nema, već u srijedu se igra utakmica s Građanskim. Za Širokobriježane je važno da je momčad kompletna i bez ozljeda.

– Imamo kvalitetu, samo je bilo važno da igrači više počnu vjerovati u sebe. Cilj nam je proširiti bazu mladih košarkaša i želimo da oni što više igraju. Građanski smo uvjerljivo dobili kući u Ligi 10 (99:73), a ni sad u svojoj dvorani ne smijemo dozvoliti kiks. Oni imaju dva – tri igrača oko kojih se sve vrti i njih trebamo zaustaviti, najavio je Mate Brekalo.

Dnevni list