Boris Peyrek i Mate Brekalo novi su kondicijski trener NK Široki Brijeg

Boris Peyrek (49) i Mate Brekalo (40) novi su kondicijski trener NK Široki Brijeg. kako su kazali iz kluba s Pecare, s Peyrekom je dogovorena suradnja do kraja polusezone, dok bi Brekalo u stručnom stožeru „Plavo-bijelih“ trebao ostati duže vrijeme.

Peyrek ima izniman ugled, iskustvo i uspjehe kao kondicijski trener. Započeo je u Hajduku i tu ostao 12 godina nakon završetka studija (1995. – 2007.), potom tri godine bio kondicijski trener Dynama Kyiv pa opet četiri godine u Hajduku, da bi još jednom završio u Ukrajini, gdje je zadnje tri godine u Dynamu, otkuda i dolazi na Pecaru pojačati stručni stožer Širokog. Peyrek je bio osobni kondicijski trener Srni, Rapaiću, Šeriću, Križancu, sadašnjem šefu struke Širokog Sabliću i drugim poznatim hrvatskim nogometašima. Višestruki je osvajač hrvatskog i ukrajinskog prvenstva i kupa.

Brekalo je dugo godina s uspjehom radio kao kondicijski trener u Hrvatskom košarkaškom klubu Široki. Individualno je radio s poznatim hrvatskim košarkašima Baraćem, Planinićem, Ramljakom, Pilepićem i drugima. Sa Širokim je osvojio po šest kupova i prvenstava. Viši je asistent na FPMOZ-u u Mostaru, a uskoro će braniti doktorski rad na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

SirokiBrijeg.info