Dana 5.kolovoza (o.g.) objavili smo prvi pisani zapis gradonačelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića kada je prije deset godina pokrenuo svoj blog preko kojeg se obraćao svojim sugrađanima preko interneta, gdje je iznosio svoje doživljaje sa terena, svoja viđenja cijelokupne situacije na području Širokog Brijega.

U prvom blogu pod naslovom “Bloger Miro” mogli smo čitati kako se odlučio na taj način komunicirati i približiti svojim sugrađanima, gdje je u prvom članku prezentirao kulturna, duhovna, sportska i gospodarska događanja u Širokom Brijegu.

Kao što smo i najavili u serijalima ćemo vam predstaviti sve te priče, za koje vjerujemo kako će vam biti zanimljivije od bilo koje turske sapunice!

Idući nastavak koji vam donosi portal SirokiBrijeg.info nosi naslov “ŠIROKI BRIJEG DOBIO MILIJUNAŠE”, a koji datira iz 26.8.2008. godine i perioda kada se na javnoj dražbi prodavao restoran Borak, gdje ćemo doznati još puno nekih detalja za koje je malo tko znao, a onaj tko je i znao zasigurno većinu toga i zaboravio. Tako da neke stvari nećemo dozvoliti da nestanu iz vremena prošlosti!

ŠIROKI BRIJEG DOBIO MILIJUNAŠE

“Probio sam led i sad je lakše. Kao što ste ovih dana vjerojatno pročitali odnosno čuli iz medija održana je javna dražba za restoran Borak, a razlog je dugovanje tvrtke „Borak“ d.o.o. Široki Brijeg prema Općini u iznosu preko 1.300.000 KM. Dobra strana ove javne dražbe je ta što smo saznali za tri nova do sada anonimna milijunaša u Širokom Brijegu, a loša strana je što će ovaj proces potrajati najvjerojatnije još godinu dana, i mi nećemo biti u mogućnosti naplatiti svoj dug, jer je da bi se natjecali na dražbi potrebno je da imate 10.000 KM, a licitirati možete i neograničeno jer nije potrebna garancija banke niti dokaz da imate novac.

Prije nekoliko dana bio sam u posjeti obitelji Galić u Ljubotićima koja je u nedavnom požaru ostala bez krova nad glavom, i obećao sam pomoć za saniranje nastale štete. Ovih dana Široki Brijeg je ponovno športsko središte Hercegovine jer se na igralištu Osnovne škole u Klancu igra malonogometna Liga Hercegovine. U caffe-u kod Paje prošli vikend je počelo sučeljavanje rock bendova. Naravno i mi smo imali razumijevanja i potpomogli ovaj glazbeni događaj u našem gradu. Sa svojim suradnicima sam prije nekoliko dana posjetio Mjesnu zajednicu Turčinovići, koja trenutno radi na izgradnji vodospremnika i polaganju cijevi za opskrbu vodom ove Mjesne zajednice. To je u kratkim crtama o mojim aktivnostima u prošlom tjednu.

S ovim blogom ću nadam se biti bliže i u stalnom kontaktu sa vama koji koristite „novi“ medij internet, a Vi koji niste došli do prvog broja informativnog biltena ŠIROKI INFO, gdje se također možete upoznati s našim aktivnostima, možete ga preuzeti na našoj web stranici www.sirokibrijeg.ba. Volio da znam što vi dragi sugrađani mislite o mom blogu, a sva Vaša pitanja, prijedloge, sugestije i kritike možete slati na e-mail [email protected]

IDEMO DALJE…”

EKSKLUZIVNO: Deset godina od prvog članka “blogera Mire” na internetu!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info