Pismo Milana Miličevića, bivšeg šefa Odsjeka upravno pravnih poslova PP Posušje, upućeno bivšem ministru MUP-a ZHŽ Ivanu Paponji nakon pravosnažne presude posuškoj četvorci Miroslav Galić, Vlado Dragoja, Ljubica Hrkać i Kata Šušnjar, govori o načinu pljačkanja novca i njegovom međusobnom dijeljenju nakon što je stavljen u blagajnu PP Posušje. Prema napisanom za sve je znao i Zoran Galić.

Navedena četvorka je, kako stoji u pismu, krivotvorenjem javnih isprava došla do milijunskog iznosa novca i međusobno ga dijelila. Na čelu hobotnice je bio Miroslav Galić, sadašnji načelnik Odjela kriminalističke policije MUP-a ZHŽ, čiji lik i djelo ministar Zdravko Boras toliko cijeni da ga niti ne pomišlja suspendirati s pozicije na koju je postavljen nezakonito i nakon pravosnažne presude za kriminal.

U pismu stoji da je s Miroslavom Galićem, u to vrijeme zapovjednikom PP Posušje, dijeljen novac. Međutim kriminalna hobotnica u kojoj je Miroslav Galić smjenjuje Milana Miličevića, a prema izvoru u svemu je sudjelovao Željko Jukić sadašnji pomoćnik Zdravka Boras. Ovaj Željko Jukić je bio svjedok kriminala i u sudskom postupku je branio Miroslava Galića, koji potom biva kažnjen i na presudu se nije žalio.

Kriminalci su smjenili pravednu osobu koja je ukazivala na kriminal, ali u MUP-u ZHŽ kriminal hara, kako onda, tako i danas.

Hoće li ipak netko prije dolaska specijalaca SIPA-e ili FUP-a u MUP ZHŽ, stati na kraj kriminalu ostaje za vidjeti. Zdenko Ćosić neće. Zašto, nije potrebno odgonetati. Niti Miroslav Galić i ostali krimosi namjeravaju otići sami.

Evo pisma iako se ne radi o tehnički nekvalitetnoj fotografiji:

pmzg872016 1 pmzg872016 2

Ljubuski.info