Home Vijesti Crna kronika Bivši direktor mesne industrije “Farmko” Jozo Slišković proglašen krivim zbog prijevare vjerovnika

Bivši direktor mesne industrije “Farmko” Jozo Slišković proglašen krivim zbog prijevare vjerovnika

0
Bivši direktor mesne industrije “Farmko” Jozo Slišković proglašen krivim zbog prijevare vjerovnika

Županijski sud u Širokom Brijegu odbio je žalbu osuđenog Joze Sliškovića (62) iz Širokog Brijega i potvrdio presudu Općinskog suda u Širokom Brijegu, potvrdio je za portala SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Jozo Slišković zbog prijevare vjerovnika proglašen je krivim i izrečena mu je uvjetna osuda. Upozoren je da se utvrđena kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci neće izvršiti, ako u roku od godine dana ne počini novo kazneno djelo.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu dokazalo je da je Jozo Slišković kao direktor i odgovorna osoba poduzeća „Farmko“ d.o.o. Široki Brijeg onemogućio vjerovnika „S…Bank“ d.d. Sarajevo da namiri svoja potraživanja.

„Optimum“ d.o.o. Široki Brijeg zaključio je ugovor o kreditu sa „S…Bank“ d.d. Sarajevo na iznos od 500.000,00 KM. Sredstvo osiguranja vraćanja kredita su bile zalihe proizvodnje u tijeku poduzeća „Farmko“ d.o.o. Široki Brijeg. S obzirom da poduzeće „Optimum“ d.o.o. Široki Brijeg nije uredno vraćalo kredit, Jozo Slišković svjestan da će doći do ovrhe, sve navedene stvari je prodao i za dobiveni novac je plaćao dugove svoga poduzeća. Zbog toga nije bilo moguće založene stvari predati vjerovniku jer na adresi poduzeća „Farmko“ d.o.o. Široki Brijeg nije bilo prostorija istog poduzeća niti stvari. Tim postupkom Jozo Slišković je oštetio „S…Bank“ d.d. Sarajevo za vrijednost založenih stvari. Zalihe proizvodnje u tijeku knjigovodstvene vrijednosti prema popisu iz 2010. godine iznosile su 2.725.826,17 KM.

Presuda Županijskog suda u Širokom Brijegu je pravomoćna i ne postoji mogućnost ulaganja žalbe.

SirokiBrijeg.info