Bevanda: Denis Ćorić je odradio dobar posao u Vukovaru, mogao bi ostati duže vrijeme

Šest od šest. Nogometaši Širokog Brijega nastavili su tradiciju osvajanja Memorijala Blage Zadre u Vukovaru, a učinili su to pod palicom privremenog trenerskog rješenja, Denisa Ćorića. Ostavio je toliko dobar dojam da je rukovodstvo kluba nagovijestilo da bi mogao ostati duže vrijeme.

– Raduje što sada dolazi taj turnir, momčad je uvijek dobro reagirala nakon posjete slavonskoj ravnici. Klub će iz ove rezultatske krize izići jači, najavio je direktor kluba Josip Bevanda gostovanje Širokog na Zadrinu memorijalu u Vukovaru.

Najavio i možda pogodio. Možda, jer Široki pobjedama nad Cibalijom (6:5 na penale) i Osijekom u finalu (strijelac Ivan Baraban) ‘samo’ šest puta zaredom osvojio turnir u Vukovaru, a tek treba vidjeti kako će momčad reagirati kada počne drugi krug natjecanja.

Bevanda je optimističan što se dio njegovog proročanstva obistinilo.

– Da, najavio sam da će se ekipa dignuti u Vukovaru, rekao je pa dodao: I prije sam isticao kako vjerujem ovom kadru, a i sada sam tog stava.

Jasno, nas je zanimalo što će biti s trenerskom pozicijom…

– Denis je dobro vodio momčad, a mi u ovom trenutku želimo vjerovati domaćem kadru. On je svakako jedna od opcija za dugotrajnije rješenje, ali tek trebamo sjesti i porazgovarati na tu temu.

Ćorić je osobno bio zadovoljan prikazanim u Vukovaru, gdje su uz trofej za osvajanje turnira Širokobriježani pokupili i pojedinačne nagrade – za najboljeg igrača (Baraban) i vratara turnira (Luka Bilobrk).

– Zadovoljni smo što smo uspjeli obraniti prvo mjesto i drago nam je da smo nastavili tradiciju. Ovaj turnir poslužio nam je da vratimo poljuljano samopouzdanje naših igrača i nadam se da ćemo u nastavku prvenstva postizati bolje rezultate, rekao je Ćorić za Sportske novosti.

– Što se tiče igre, mislim da se na ovakvom terenu nije ni moglo bolje igrati tako da mogu biti zadovoljan igrom svojih igrača, dodao je potencijalni nasljednik Karačića.

Ostane li i u prvenstvu na klupi, postat će treći šef struke na Pecari ove sezone, nakon Slavena Muse koji je momčad vodio u Europi i Branka Karačića koji je to radio kroz jedanaest prvenstvenih kola i prvu rundu Kupa.

Neizvjesnost i dalje vlada i oko neodržane izborne Skupštine na kojoj klub treba dobiti novo rukovodstvo, no Bevanda je kao i u prošlom razgovoru za Dnevni list ostao smiren po tom pitanju.

– Nema žurbe, tek kada u pozadini riješimo glavna pitanja, kada postignemo dogovor oko novog predsjednika, održat ćemo i Skupštinu. Javnost će na vrijeme biti obaviještena o svemu.

Prva prepreka – Musin Vitez

Drugi krug za Široki počinje gostovanjem kod momčadi koja je svojevrsno najavila da će se kriza igre i rezultata tima s Pecare iz Europe prenijeti na prvenstvo. U 12. kolu Široki gostuje kod Viteza koji je u 1. kolu na širokobriješkom zdanju odigrao 1:1. Situacija je tada, da tako kažemo, bila nepostavljena, nije se još znalo kojim će putem koja momčad krenuti, no sada je slika jasnija. Široki je neočekivano tek osmi sa jednim bodom ispred devetog Viteza. Zanimljivost kaže da će na klupi Viteza u 12. kolu debitirati bivši šef Širokog Slaven Musa, koji je sjajan poznavatelj prilika na Pecari pa vjerojatno treba očekivati tijesan duel. Široki će biti bez kartoniranog Ivana Barabana, Vitez bez Hrvoja Barišića.

Slaven Nikšić / Dnevni list