Apeliramo na Radio Posušje da održi sučeljavanje kandidata za načelnika općine Posušje

Neovisni kandidat za načelnika općine Posušje Blago Petric prozvao je Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ BiH) jer odbijaju i bojkotiraju sazvati sučeljavanje načelničkih kandidata u toj općini pred nadolazeće lokalne izbore.

“Posušje ima izbor i mogućnost odabrati kandidata koji je 30 godina radio u realnom sektoru, koji je u bivšoj državi koja je funkcionirala kao dogovorna ekonomija imao privatnu tvrtku, kandidata koji ima znanje i vještine koje može ponuditi svim Posušanima. Kandidata koji je radio s tisućama ljudi, a nikoga nije prevario, preveslao ili mu ostao dužan… Nasuprot takvog kandidata, stoji kandidat HDZ-a BiH koji osim partijske lojalnosti nema nikavog drugog iskustva”, navodi se u priopćenju iz ureda za odnose s javnošću kandidata Petrica.

Dodaju i kako je “sramotno da se javni mediji na području općine odbijaju staviti u službu svih građana Posušja”.

“Posušje ima jedan javni medij, koji je jako važan. To je Radio Posušje. Nezamislivo je i nejasno zašto se svim Posušanima odbija mogućnost da mogu čuti što jedan i drugi kandidat nude svojim građanima. Diktatura misli koja se u Posušju provodi nedopustiva je za jedno uređeno društvo u 2020. godini. Ako su tako dobri i ako vjeruju u potporu birača, zašto nas putem svojih pulena iz stranke bojkotiraju na radio-valovima one postaje koja bi trebala služiti svim Posušanima”, pitaju se iz Petricevog tima.

Navode i kako je pokušaj cenzure uzaludan, jer će birači znati prepoznati onog kandidata koji nosi promjenu.

“Val promjena koji dolazi s Blagom Petricem neće se moći izbjeći. To dobro znaju oni koji su utamničili naše i vaše Posušje, zato i ne žele sučeljavanje jer više nemaju izlika za mrak u koji su zavili Posušje”, navodi se u priopćenju iz ureda za odnose s javnošću kandidata Petrica.

SirokiBrijeg.info