Ante Rogić – predvodnik mladog vala Sloge iz Ljubuškog

LJUBUŠKI – Jedan iz plejade mlađih igrača koji ove sezone igraju za seniorsku momčad Sloge iz Ljubuškog je i 17-godišnji Radišićanin Ante Rogić, inače učenik 3. razreda Srednje strukovne škole u Ljubuškom. Nogometom se bavi više od 10 godina, točnije u dobi od 6 godina kada je nogomet započeo trenirati i igrati u klubu „Bigeste“ koji više ne postoji.

U razgovoru za lokalni portal Radisici.ba kazao je kako je trenirao sa mnogo trenera od kojih bi svakako volio izdvojiti Damira Vučića, Juru Kordića, Darija Kovačevića, kao i Slavka Limova koji je trenutno trener kadeta i juniora nogometnog kluba „Sloge“.

Njegov igrački uzor je Cristiano Ronaldo, a o svojim daljnjim planovima kaže sljedeće:

“Planovi vezani za blisku budućnost svakako postoje i u ovom momentu planiram u lipnju odlazak u Njemačku gdje bi se želio predstaviti kod par nogometnih Klubova u oblasti Baden Würtenberga”

Kada bi mogao birati, gdje bi volio zaigrati u budućnosti?

“Na jedno pitanje ovakvoga tipa čovjek se uvijek dvoji ostati realan ili se otvoriti stvarnim željama. Ja u tom momentu pokušavam svakako ovo prvo i samim time mislim da se to pitanje u meni otvara ne kao – gdje bih volio … nego više kao – gdje bih mogao igrati? Želje su jedno, a realne mogućnosti nešto sasvim drugo”.

U čemu najviše uživaš u igri?

“Puno elemenata u jednoj utakmici rade veliko zadovoljstvo, ali bi svakako iz toga izdvojio da mi posebno zadovoljstvo radi igra „jedan na jedan“.

Koji je za tebe najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri?

“Najveći uspjeh do sada bile su svakako pripreme s Dinamom 2014. godine u Zagrebu, gdje sam između ostalog upoznao mnogo trenera, profesionalnih igrača, stekao dosta novih prijateljstava i skupio nova iskustva koja me i danas inspiriraju i daju vjetar u leđa” – kaže Ante Rogić u razgovoru za Radisice.ba.

Ove pripreme si pozvan u prvi tim, pa nas zanima kako se mladi nogometaši osjećaju kada dobiju poziv među kolege seniore?

“Na poziv sportskog direktora Ive Ištuka osjećao sam se svakako uzbuđeno i nadasve počašćeno. Počašćeno iz razloga da među mojim suigračima iz juniora u momentu ima malo starijih, ali svakako dovoljno dobrih igrača koji mogu svojim igračkim sposobnostima također parirati igračima seniorima”.

Za koju bi reprezentaciju volio zaigrati, Bosne i Hercegovine ili Hrvatske?

“Velika je čast zaigrati za bilo koju reprezentaciju jer tu se nalaze provjereno najkvalitetniji i najspremniji igrači. Samim time vjerujem da bih u budućnosti bio jako sretan mogućnošću i prilikom da zaigram za bilo koju od tih reprezentacija”.

Što jedan mladi i uspješni nogometaš radi u slobodno vrijeme?

“Slobodnog vremena mi ostaje svakako puno manje nego što bih ja za sebe želio, a kad ga imam provodim ga u prvom redu sa svojim prijateljima i obitelji radeći sve ono što se u takvim momentima rado radi – druženje, razgovor, zabava…”.

“Od svojih suigrača najviše se družim i provodim vrijeme sa Petrom Barukčićem, golmanom Sloge, koji je kao pojačanje stigao u Slogu prošloga ljeta. Svakako jedan od mojih najdražih prijatelja i kolega suigrača je i Antonio Petrušić, sa kojim sam između ostalog prošao sve uzraste i reprezentaciju Zapadno-hercegovačke Županije”.

“Želio bih reći da ne smijemo zaboraviti važnost nogometa kao sporta u svakom društvu, pa i dostojanstvo koje nogomet u sebi kroz svoj art nosi, te da se igrači kao i navijači trebaju u svako vrijeme na isti način odnositi prema njemu kao sportu sukladno tome. Tu bih još jednom apelirao na sve ljude koji taj sport vole i prate da te vrijednosti i čuvaju. Navijačke tuče, neredi, fairplay koji to nije, napadi na protivničke navijačke ekipe i slično jednostavno ne pripadaju ni na jedno nogometno igralište kao ni na tribine” – kazao je na kraju ovog razgovora Ante Rogić za portal Radisici.ba.

SirokiBrijeg.info