Ante Pavković – Šišović više nije štrumf, sada je seljak!

POSUŠJE – Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Posušje, Ante Pavković – Šišović je dao ostavku kako na mjesto vijećnika OV Posušje, tako i na sve funkcije u NSRZB, te najavio svoj daljni politički rad kao član HSS-a.

Govor Ante Pavkovića – Šišovića

Poštovane kolege vijećnici , gospodine načelniče , poštovani medijski djelatnici , uvaženi gosti i svi prisutni.

Moj osobni rad u Općinskom vijeću općine Posušje uvijek je bio usmjeren na opće dobro.

Zalagao sam se za pozitivne vrednote , promociju i potrebe prvenstveno svoga kraja Rakitna a onda i svih drugih mjesnih zajednica općine Posušje. Od prvoga dana , radu u općinskom vijeću pristupao sam ozbiljno i odgovorno pokušavajući dati svoj doprinos u poboljšanju životnih uvjeta svih mojih sugrađana. Sva moja nastojanja bila su usmjerena u pravcu podizanja razine društvenog života kako u gospodarskom , kulturnom , socijalnom , sportskom tako i političkom pogledu .

Da su objektivne okolnosti dopuštale , osobno smatram da sam mogao napraviti puno više. Koliko sam uspio u svojim namjerama ocjenjuju i ocjenjivat će moji sugrađani.

Do ovog trenutka svoje političko djelovanje ispoljavao sam kroz rad u politici za koju sam smatrao da može donijeti puno dobroga svima u bližem i širem okruženju.

Objektivni i subjektivni uzroci doprinijeli su razvodnjavanju politike, za koju sam vjerovao da hoće i može povući ovo društvo u bolje sutra.

Upozoravao sam i u stranci NSRZB da niti jedna vladajuća većina ne može odlučivati po svojoj gospodskoj volji a suprotno volji naroda.

Od ovog trenutka nisam više općinski vijećnik , dakle , dajem ostavku na mjesto u Općinskom vijeću općine Posušje i kao i na sve funkcije u NSRZB-u smatrajući da mandat koji sam zaslužio ipak pripada stranci NSRZB , a ne meni osobno te svoje mjesto prepuštam idućem na listi.

Od danas , svoj ljudski i politički kredibilitet stavljam na raspolaganje HSS-u BiH . Želim artikulirati svoje ljudske i političke potrebe kroz rad u HSS-u BiH za koji smatram da ima vizionarski program rada sa posebnim osvrtom na nacionalnu svijest Hrvata i razvoj hrvatskog sela .

HSS BiH vidim kao stranku koja ima vodstvo , političke i ljudske potencijale za znantno bolje rezultate negoli su trenutni , kako na općinskim tako i na višim razinama djelovanja što će se u skoroj budućnosti , vjerujem , i pokazati.

Vjerujući u bolje sutra , svima vama želim puno uspjeha kako u osobnom tako i u političkom životu .

Bilo mi je iznimno drago biti dijelom grupe ljudi koja je svoje osobne interese podredila općem dobru pokušavajući , u teškim uvjetima , dati od sebe ono najbolje.

Hvala svima na suradnji sa željom da se ponovno vidimo u drugačijim uvjetima i odnosima.

Ante Pavković – Šišović