ANTE PAPONJA: Treba zaštititi male proizvođače smilja i poziva sve na svoju Javnu tribinu

LJUBUŠKI – Današnjom izjavom za medije po pitanju aktualniziranog problema oko otkupne cijene smilja, reagirao je prof. Ante Paponja, kandidat za načelnika općine Ljubuški, a kojeg podupiru Hrvatski savez HKDU Hrast, HSP i HDZ1990.

Srozavanjem otkupne cijene od strane otkupljivača, najveći udar osjećaju manji proizvođači, koji takvim manipulacijama nisu zakinuti zbog objektivnih razloga, već klasičnih manipulacija s ciljem stjecanja ekstra profita na nekorektan način, preko leđa malog čovjeka.

“Osobno ne mislim da se radi o potkapacitiranosti ili o prezasićenosti tržišta, već je riječ o pokušajima otvorene manipulacije otkupnim cijenama na štetu malih proizvođača, pa i nekoj vrsti ucjene”, kaže prof. Ante Paponja, prenosi Ljubuski.info.

“U ovom slučaju svjedoci smo kako u nedostatku bilo kakve strategije prevladava stihija i nestabilnost. S toga pozivam sve nadležne strukture vlasti da stanu u obranu prava i interesa proizvođača. U protivnom dogodit će se ono “ili” iz poznatih slogana “ili smilje ili Njemačka, “ili nestati da bi opstala samo Njemačka”!

Paponja je najavio i tribinu s temom gospodarstva za 21. 07. (četvrtak) s početkom u 20 sati u Gradskoj vijećnici na kojoj će izložiti jedan dio svog gospodarskog programa, a kako kaže otvoren je za sve sugestije nazočnih i otvoren dijalog, da zajednički iskoračimo iz sadašnjeg teškog stanja.

Ljubuski.info