Ante Grbavac iz Graba nije dočekao završetak uređenja kompletne kuće – preminuo u 70-oj godini života

LJUBUŠKA – Udruga mladih Agape prije otprilike godinu dana pokrenula je humanitarnu akciju za obitelj Grbavac iz Graba „Izgradimo dom obitelji Grbavac“.

Tijekom cjelokupne akcije ukupno je prikupljeno 13 470 KM, a taj novac je raspoređen u troškove materijala za sanaciju i izgradnju, dnevnice, kao i na sve ostale aktivnosti i troškove vezane za izgradnju kuće. U projektu je kompletno sanirana soba i WC te nadograđena nova soba i kuhinja sa malim hodnikom.

Međutim, ostala je neuređena još jedna prostorija u kući – Stjepanova soba.

Akcija pomoći obitelji Grbavac nedavno je nastavljena pod geslom: „Kad se dobri ljudi slože, sve se sanirati, zaista može“ kako bi se dovršila i ta soba.

Tek nakon ove akcije pomogli bi u prvom redu Stjepanu, jer bi napokon dobio sobu, a svoj trojici da imaju zajednički prostor za trpezariju i dnevni boravak. Bez ovog nema obiteljskog zajedništva, nema obiteljske topline i dom nije dom, nego samo namještaj.

Nažalost otac obitelji Ante Grbavac nije dočekao završetak uređenja kompletne kuće – jutros je preminuo u subotu 05.ožujka, u 70-oj godini života.

Pokop pokojnog Ante bit će u nedjelju 06. ožujka na groblju „Sinac“ u Grabu, a pogrebna povorka polazi ispred obiteljske kuće u 15 sati.

Radio Ljubuški