Home Sport Nogomet Analiza spremnosti igraćeg kadra nogometaša Širokog pred susret sa Zrinjskim

Analiza spremnosti igraćeg kadra nogometaša Širokog pred susret sa Zrinjskim

0
Analiza spremnosti igraćeg kadra nogometaša Širokog pred susret sa Zrinjskim

U dvotjednoj stanci nogometaši Širokog imali su “red odmora, red treninga”. Jučer su trener Goran Sablić i njegovi pomoćnici priredili igračima dvostruki “program” – trening izjutra i trening poslijepodne. Vrijeme između dva radna turnusa Stipe Marković i Josip Ćorluka proveli su u zajedničkom odmoru.

– Propustio sam nekoliko utakmica zbog ozljede, ali sad radim punom parom kao i ostali. Mislim da sam spreman, a trener je taj koji će procijeniti mogu li u subotu igrati protiv Zrinjakog – kaže Marković, dok Ćorluka također tvrdi da je spreman.

Radno i optimistično

– Nemam tri žuta kartona, kako ste pogrešno napisali, nego dva. U Krupi jesam požutio, i to zasluženo, ali to mi je tek drugi karton. Inače, ozračje na treninzima je radno i optimistično. Nedostaju samo ozlijeđeni Luka Menalo i Stjepan Lončar koji je s mladom reprezentacijom Bosne i Hercegovine – kaže Ćorluka. Trener Goran Sablić također ima razloga za zadovoljstvo.

– Luka Bilobrk i Bernardo Matić potpuno su uključeni u rad, a hoće li konkurirati za nastup protiv Zrinjskog, još ćemo vidjeti. Menalo je dobro, ali procjenu o njegovu priključenju momčadi ipak će dati liječnici u Zagrebu, kojima će otići na pregled. Tek nakon toga i on bi se trebao uključiti u treninge – kaže Sablić koji sigurno jednim okom gleda u tabor Mostaraca, ali o sastavu momčadi i prognozama ishoda derbija još šuti…

Dvojica Ćorića, Dino i Josip, nisu igrala u Krupi, ali obojica će gotovo sigurno biti među prvom jedanaestoricom protiv Zrinjskog.

Puno bodova u igri

– Željezničar i Zrinjski odmaknuli su nam, ali to ne znači da smo se odrekli borbe za naslov. Puno je još bodova u igri, možemo još do prvog mjesta. Ne samo mi nego i klubovi koji su ispod nas. Imamo dobru momčad, dugo smo zajedno… Bilo je nekih “posrtaja”, ali još nije ništa odlučeno – izjavio je za medije Dino Ćorić. Iz kluba smo dobili obavijest da su ulaznice već u pretprodaji u prostorijama NK Široki Brijeg Fan shopu u srijedu i četvrtak od 11 do 17 sati te u subotu od 10 do 13 sati po cijeni od 5 konvertibilnih maraka.

Marko Knezović / Vecernji.ba