Akademik dr. Dragan Čović u Širokom Brijegu sa gospodarstvenicima razovarao kako poraspodjeliti milijunčiće od kredita MMF-a!

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Dragan Čović u Širokom Brijegu održao je sastanak s gospodarstvenicima i predstavnicima državne, federalne i županijske razine vlasti, na kojem su prezentirane mjere koje federalna i županijska vlada poduzimaju pri otklanjanju negativnih posljedica pandemije.

Gospodarstvenici su upoznali predstavnike vlasti s poteškoćama s kojima se susreću na terenu pri poslovanju u ovim otežanim uvjetima, priopćeno je iz HDZ-a BiH. Potaknuti trenutnim ekonomskim trendovima u Bosni i Hercegovini i diljem svijeta, dužnosnici su istaknuli planirani rebalans proračuna kojim će se osigurati maksimalna razina pomoći trenutno zatvorenim obrtima sukladno odlukama Stožera civilne zaštite, kao i dodatnim zakonskim aktima koji će pratiti odluke i potrebe gospodarstva.

Također, istaknuto je očekivanje u pravednu raspodjelu sredstava Međunarodnog monetarnog fonda kojim će se razina zakonske i financijske spremnosti suzbijanja posljedica podići na višu razinu, uz žurne prenamjene sredstava planiranih za stabilizaciju svih županija, ali i gradova i općina. Razgovarano je i o svim oblicima raspodjele materijalne i financijske međunarodne pomoći, europskih fondova za pomoć gospodarstvu kao i kreditnim sredstvima i kreditnim aranžmanima međunarodnih financijskih institucija.

Zaštita radnih mjesta i radnika su, uz zaštitu gospodarskih subjekata, naglašeni visokim prioritetom, napominjući da je nužno donijeti sve odluke kako bi se zaštitila individualna i kolektivna ekonomska stabilnost, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

SirokiBrijeg.info