Ljubuški čarobnjaci – pretakanje općinskog novca u ništa – “Slučaj Grljevići” samo kap u moru!

LJUBUŠKI – Što je to trag novca? “Slučaj Grljevići” bio je tema broj jedan proteklih dana. Za obranu svog nedjela, oni koji su prouzročili ove nezakonite radnje, branili su se kako za sve postoji trag novca. Ali, tragovi novca su završili u financijskoj močvari i prikrivani su na razne načine, budući da papir svašta trpi.

Jedan općinski djelatnik, dobro upućen u dosadašnje pretakanje općinskog novca u ništa, po primjeru Grljevića kazao je kako se radi o dugogodišnjoj praksi Nevenka Barbarića.

Barabrić je na jednoj od sjednica OV Ljubuški je kazao kako, zbog transparentnosti trošenja, neće dopustiti prebacivanje novca na račune mjesnih zajednica, već će plaćanja prema izvršiteljima radova ići izravno s računa grada.

Za papirnato zatvaranje transakcija koristio je vodstvo mjesnih zajednica i sada je svima jasno zbog čega je trebalo i njihove stanovnike dijeliti po pripadnosti političkoj stranci, što je u mjesnim zajednicama stvorilo animozitete među ljudima.

Neimenovani općinski djelatnik kaže kako su Grljevići samo kap u moru, te kako je to praksa za sve mjesne zajednice, osobito one u kojima je Barbarić imao podobnog čovjeka.

Ponudio je i odgovor zbog čega su nepostojeći troškovi u općinskim financijama evidentirani mjesnim zajednicama u kojima radova nije bilo.

Kazao je kako se radi o napuhavanju , pa je “balone” trebalo negdje ispuhati, kako ne bi bili lako uočljivi.

Asfaltiranja lokalnih cesta bili su najčešći radovi, ali uvijek je novi asfalt kratko trajao.

Za 15 godina u mjesne zajednice se pretočilo priblizno isto toliko milijuna. Izvođači radova su uvijek isti, netko je dobio manje netko više, ali odgovor na pitanje koliko se uzelo ostaje za sada nepoznanica.

Ljubuski.net