Završeno je osmo izdanje Božićnog malonogometnog turnira za djecu i mlade u Ljutom Docu. Turnir je i ove godine bio pun pogodak s obzirom da su sudjelovale ukupno 83 ekipe iz cijele Hercegovine, pa se ovih zimskih dana na terenu SC “Vaske” uistinu moglo uživati u dobrom, ali nadasve fer i korektnom nogometu.

Generalni pokrovitelj turnira bio je Gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević, a ove godine najuspješnije bile su ekipe iz Mostara osvojivši turnir u tri uzrasta, te su igrali još dva finala što je zbilja rezultat za svaku pohvalu.

“Mi smo kao organizatori prezadovoljni, jer na polufinalnim i finalnim utakmicama turnira ovdje je prodefiliralo oko 2.000 gostiju, od igrača, njihovih roditelja i prijatelja do same publike i svi oni su mogli uživati u dobroj igri, a što je uvijek važno za naglasiti sve je prošlo bez ozbiljnijih incidenata. Postali smo jako respektabilan turnir ove vrste u Hercegovini, a u godinama koje dolaze cilj nam se dodatno širiti, te još više omasoviti”, kazao je u ime organizatora turnira u Ljutom Docu, Tihomir – Tiša Milićević.

Na turniru je odigrana i jedna revijalna utakmica (igrači rođeni 2012. i 2013. godine) između Škole nogometa As Međugorje i limača Čapljine.

Rezultati finalnih utakmica svih uzrasta:

2009/10.:
Plemići (Mostar) – Prijatelji (Široki Brijeg) 2:0

2007/08.:
Splitska (Mostar) – Vatikan (Mostar) 2:2 (5:4)

2005/06.:
Zločesti Yayari (Široki Brijeg) – MNK Brotnjo (Čitluk) 3:2

2003/04.:
Hercegovačka pivovara (Mostar) – Dezerteri (Ljubuški) 8:0

2001/02.:
MNK Futsal Ljubuški – Guma M (Ljuti Dolac) 2:1

Organizacijski odbor 8. Božićnog malonogometnog turnira Ljuti Dolac