79- godišnjem Talijanu 2,4 godine za smrt dvoje zaručnika u prometnoj nesreći u Ružićima kod Gruda

Općinski sud u Ljubuškom nepravomoćno je osudio 79- godišnjeg Talijana, vozača kamiona, na 2, 4 godine zatvora zbog teške prometne nesreće koja se dogodila 1. svibnja u Ružićima kod Gruda, a u kojem je tri dana kasnije život izgubila Natalija Kolbas (36), da bi 13 dana nakon toga u mostarskoj bolnici preminuo i njezin zaručnik Robert Lončar (39) iz Imotskog.

Zaručnički par te je kobne nedjelje teško stradao na lokaciji Prispa na ulazu u Grude, a na njih je, mjesec dana uoči njihova vjenčanja, naletio kamion, koji je u jednom zavoju prešao u suprotni kolnički trak. Nesretni zaručnici su se vraćali iz Međugorja, gdje su molitvom željeli zahvaliti za sreću koju su trebali okruniti brakom. Međutim, njihovi snovi i planovi za budućnost zauvijek su prekinuti. Svjedoci kažu kako je prizor bio strašan. Njihov opel je nakon toga počeo gorjeti.

Natalijina i Robertova smrt teško je pogodila i članove Udruge osoba s invaliditetom Imotski, gdje je ona radila kao tajnica, a on predsjednik. Opisuju ih kao savjesne osobe koje su svi voljeli.

– Aktivno su se bavili fitnesom i bili na pragu zasnivanja obitelji. Konačno su našli sreću, a onda se dogodila ova velika tragedija. Strašno, i to je sudbina – kazali su Imoćani. S druge strane, stariji Talijan se u kritično vrijeme vozio prema Međugorju gdje je dopremao humanitarnu pomoć za zajednicu Cenacolo. On je nakon pritvaranja i ispitivanja pušten da se brani sa slobode, uz mjere oduzimanja putovnice i zabrane napuštanja BiH. Osim umora vozača kamiona, nesreći su, nadomak cilja, očito pridonijeli sklizak kolnik i brzina.

– Nedopustivo je da čovjek od 79 godina sjeda za upravljač kamiona i ide na tako dalek put. Koliko god su nesretni zaručnici bili savjesni, toliko taj vozač nije. Ma koliko on bio iskusan vozač, nije nam jasno tko mu je u toj poodmakloj životnoj dobi uopće dao voziti bilo kakav teret iz Italije u BiH – u nevjerici su negodovali Imoćani, koji su nezadovoljni i visinom ove nepravomoćno izrečene kazne.

Vecernji.ba