3D printanje s bilo kojeg uređaja koji ima pristup internetu preko Renkforce 3D printerske kutije

Nova 3D tehnologija printanja polako postaje sve zastupljenija. Jedan od uređaja koji omogućava upravljanje, kontroliranje i nadziranje procesa 3D ispisivanja na AstroPrintovom softveru je uređaj Renkforce 3D printerska kutija.

AstroPrint je američki startup koji se bavi 3D printanjem. Osnovan je 2013. godine, sa sjedištem u San Diegu. Krajem prošle godine imali su vrlo uspješnu kampanju na Kickstarteru, tijekom koje su traženi iznos prikupili u jednom danu i do kraja kampanje ga nadmašili četiri puta. Razvijaju softver s inteligentnim auto-postavkama i samoučećim slicingom koji pojednostavljuje 3D printanje oslanjajući se na infrastrukturu u računalnom oblaku. Pomoću tog softvera korisnik može 3D printati jednim klikom s bilo kojeg uređaja koji ima pristup webu, bio on stolni ili mobilni.

Na njihov softver oslanja se Renkforceova 3D printerska kutija, uređaj koji povezuje 3D printer (recimo, Renkforce RF1000) s korisničkom kućnom mrežom i AstroPrint cloudom, čime se otvara mogućnost upravljanja svim važnim funkcijama preko AstroPrintove kontrolne ploče s tableta, mobitela ili PC-a, dok je korisnik kod kuće ili na putu.

Sve što treba napraviti je postaviti profil svog 3D printera i pripadajuće punjenje, staviti online STL datoteku u cloud i Astroprint će upravljati printom. Postavljeni model ostaje mu stalno na raspolaganju za printanje.

Kontrolnu ploču može stalno proširivati novim funkcijama, postavljati vlastite modele (izrađene aplikacijom CAD-Tool 3D-Slash), kao i pristupiti tisućama 3D modela na Thingiverseu, Yeggiju i 3D Slashu. S opcionalnom web kamerom može print u svako doba nadzirati i stvorene slike memorirati u cloud.

Uređaj je kompatibilan s više modela 3D printera,među kojima su Renkforce RF1000, Ultimaker 2, Makerbot Replicator, Makerbot Replicator 2, Makerbot Replicator 2X, bq Witbox…

Vidilab.com