3D printanje s bilo kojeg uređaja koji ima pristup internetu preko Renkforce 3D printerske kutije

Nova 3D tehnologija printanja polako postaje sve zastupljenija. Jedan od uređaja koji omogućava upravljanje, kontroliranje i nadziranje procesa 3D ispisivanja na AstroPrintovom softveru je uređaj Renkforce 3D printerska kutija.

AstroPrint je američki startup koji se bavi 3D printanjem. Osnovan je 2013. godine, sa sjedištem u San Diegu. Krajem prošle godine imali su vrlo uspješnu kampanju na Kickstarteru, tijekom koje su traženi iznos prikupili u jednom danu i do kraja kampanje ga nadmašili četiri puta. Razvijaju softver s inteligentnim auto-postavkama i samoučećim slicingom koji pojednostavljuje 3D printanje oslanjajući se na infrastrukturu u računalnom oblaku. Pomoću tog softvera korisnik može 3D printati jednim klikom s bilo kojeg uređaja koji ima pristup webu, bio on stolni ili mobilni.

Na njihov softver oslanja se Renkforceova 3D printerska kutija, uređaj koji povezuje 3D printer (recimo, Renkforce RF1000) s korisničkom kućnom mrežom i AstroPrint cloudom, čime se otvara mogućnost upravljanja svim važnim funkcijama preko AstroPrintove kontrolne ploče s tableta, mobitela ili PC-a, dok je korisnik kod kuće ili na putu.

Sve što treba napraviti je postaviti profil svog 3D printera i pripadajuće punjenje, staviti online STL datoteku u cloud i Astroprint će upravljati printom. Postavljeni model ostaje mu stalno na raspolaganju za printanje.

Kontrolnu ploču može stalno proširivati novim funkcijama, postavljati vlastite modele (izrađene aplikacijom CAD-Tool 3D-Slash), kao i pristupiti tisućama 3D modela na Thingiverseu, Yeggiju i 3D Slashu. S opcionalnom web kamerom može print u svako doba nadzirati i stvorene slike memorirati u cloud.

Uređaj je kompatibilan s više modela 3D printera,među kojima su Renkforce RF1000, Ultimaker 2, Makerbot Replicator, Makerbot Replicator 2, Makerbot Replicator 2X, bq Witbox…

Vidilab.com

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.