Canon predstavio najsnažniji DSLR koji ima mogućnost snima u 4K rezoluciji

Canon je i službeno otkrio EOS-1D X Mark II, a u odnosu na prethodni model unaprijeđen je u praktički svakom smislu.

Druga generacija modela 1D X donosi novi 20,2-megapikselni CMOS FF senzor, dvostruke DIGIC 6+ procesore za sliku, native ISO osjetljivost do 51.200 (tj. proširivo do 409.600), mogućnost snimanja do 16 fotografija u sekundi, nadograđeni AF sustav, ali i mogućnost snimanja video sadržaja u razlučivosti 4K pri 60fps.

‘Osiguravajući da se svaka slika zabilježi nenadmašnom preciznošću, fotoaparat je opremljen poboljšanim AF sustavom sa 61 točkom (od toga 41 križna) koji pokriva prošireno područje i fokusira i pod slabim svjetlom do -3EV. Prvi put kada se koriste odabrani konverteri i telefoto objektivi novi AF sustav nudi i podršku za f/8 AF sa svom 61 točkom, dajući vam slobodu da izaberete točku fokusiranja. Uz Canonove popularne profesionalne tehnologije automatskog fokusiranja – EOS iTR i postavke AF Case settings – EOS-1D X Mark II uključuje i novi AI Servo AF III+ koji poboljšava osjetljivost praćenja u kadrovima u kojima se predmet fotografije može naglo pomaknuti, primjerice u slučajevima životinja koje se brzo gibaju divljinom’, stoji objašnjenu na službenoj stranici Canona.

Nadalje kako kažu Canonova nova perjanica se naziva i najresponzivnijim fotoaparatom do sada, što može zahvaliti dvostrukim procesorima. No, nije sve u čipovima – ima nešto i u mehanici. Ovaj foto-div tvrdi kako su značajno poboljšali konstrukciju zrcala te pogonski mehanizam koji osigurava snimanje fotografija visokom brzinom uz minimalan šum i vibracije, što će svakako cijeniti fotografi divljih životinja.

https://www.youtube.com/watch?v=Bc06esKXMUM

Osim mogućnosti snimanja videa u 4K razlučivosti, korisnici nove perjanice moći će snimati i 1080p sadržaj pri 120fps, a sami proces snimanja videa je značajno olakšan dostupnosti zaslona osjetljivog na dodir. TU su još ugrađeni GPS, USB 3.0 podrška, Wi-Fi opcija i još mnogo toga.

Što se tiče cijene, ona bi trebala biti oko šest tisuća dolara za samo tijelo, ili oko 6.300 dolara za kit koji uključuje i 64-gigabajtnu CFast karticu i čitač.

SirokiBrijeg.info