15 žutih, dva crvena kartona i pobjeda Posušja u Grudama u nastavku prvenstva

U nastavku prvenstva nogometaši Posušja gostovali u Grudama i ostvarili su veliku pobjedu u borbi za titulu prvaka. Lijepo vrijeme i odlične ekipe privukle su na stadion u Grudama oko 500injak navijača.

Slišković je izveo sljedeći sastav: Baćak, Kovač(C), Ćuže, Bešlić, Jukić, Miličević, Soldo, Mandurić, Begić, Glavina i Stipić. Stadion u Grudama više je sličio na neku oranicu nego na nogometni stadion u jednom gradu.

U 2. minuti susreta velika prigoda za Posušje, Glavina šutira iz slobodnjaka, a odlični vratar domaćih to krasno brani. Mnogo prekršaja i grube igre gledali smo na derbiju susjeda, a glavni sudac utakmice pokazao je čak 15 žutih i dva crvena kartona. Igrala se 18 minuti susreta kada Grude ostaju sa igračem manje nakon drugog žutog igru je napustio Mikulić. Grude nakon crvenog kartona kao da su se trgnule i bili bolja ekipa na terenu. U 24minuti susreta domaći vode iz jedne lijepe akcije, obrana Posušja je loše reagirala. Posušje nakon gola nije uspjelo preuzeti inicijativu, a agresivni gruđani konstantno su prijetili golmanu Baćku. Veliku priliku pred kraj prvog djela propustio je naš napadač Dario Stipić. Rezultat na poluvremenu je glasio 1-0 za domaćina sa Elića Luke.

Drugo poluvrijeme potpuno drugo Posušje istrčalo je na grudski stadion. Do 64 minute ne bilježimo nikakvu šansu, a onda nebeski let Franje Ćuže za izjednačenje i erupciju oduševljenja gostujućih pristaša. Gol je smirio strasti na utakmici, ali problemi za Posušje dolaze u 70 minuti susreta, kada drugi žuti na utakmici dobiva napadač Dario Stipić. Crveni karton podigao je Grude i veliku šansu propustio je Mikulić, a svoje golmanske vještine pokazao je odlični Baćak. U 81 minuti stativa je Dominika Begića zaustavila da donese pobjedu svom Posušju. Kada su svi misli da je Posušje prosulo bodove u susjednim Grudama, doktor slobodnih udaraca Jure Glavina u 90+3min pogađa za oduševljenje na stadionu i veliku pobjedu.

HNK GRUDE (1-2) HŠK POSUŠJE

FB HŠK Posušje