Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo Na 14.sjednici OV Ljubuški odlučeno kome idu javna prznanja, uvodi se nova struka u školu, JP Parkovi dižu kredit!

Na 14.sjednici OV Ljubuški odlučeno kome idu javna prznanja, uvodi se nova struka u školu, JP Parkovi dižu kredit!

0
Na 14.sjednici OV Ljubuški odlučeno kome idu javna prznanja, uvodi se nova struka u školu, JP Parkovi dižu kredit!
FOTO: Radio Ljubuški

U Gradskoj vijećnici u Ljubuškom ovog četvrta, 25.siječnja, održana je 14.sjednica Općinskog vijeća Ljubuški.

Na početku sjednice predložene su dvije nove točke dnevnog reda koje su razmatrane na kolegiju Vijeća i jednoglasno su usvojene pa ih je na sjednici bilo ukupno deset.

Dnevni red

1.) Usvajanje zapisnika s XIII. sjednice Općinskog vijeća

2.) Aktualni sat (vijećnička pitanja, sugestije, prijedlozi i ostalo)

3.) Prijedlog Programa rada Općinskog vijeća Ljubuški za 2018. godinu,

4.) Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Ljubuški za 2017. godinu

5.) Prijedlog Odluke o sudužništvu za kreditno zaduženje,

6.) Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o obilježavanju značajnijih datuma iz Domovinskog rata,

7.) Prijedlog Rješenja o davanju suglasnosti na uvođenje novih struka – zanimanja,

8.) Prijedlog pravilnika o izmjenama Pravilnika o postupku, uvjetima i načinu davanja u zakup poslovnih zgrada i prostorija, garaža i stambenih prostorija kojima raspolaže Općina Ljubuški

9.) Zaključak o prihvaćanju inicijative za osnivanje Srednje glazbene škole u Ljubuškom

10.) Zaključak o dodjeli na korištenje poslovne zgrade

Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice uslijedio je Aktualni sat na kojem su vijećnici tražili odgovore o: održavanju zgrade kod izvorišta u Vitini, semaforu na obilaznici kod skretanje za Pregrađe koji se često kvari i predstavlja opasnost u prometu, o povratu poreza JKP Ljubuški, dozvoli o korištenju voda, privatizaciji Platnare, te o čestim nestancima struje u mjestima u zapadnom dijelu Općine (Veljaci, Šipovača, Vojnići, Dole).

Prijedlozi Odluke o radu Općinskog vijeća Ljubuški za 2018.godinu i Odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Ljubuški za 2017.godinu usvojeni su jednoglasno bez veće rasprave.

Odlukom o dodjeli javnih priznanja Općine Ljubuški za 2017. godinu Zlatni grb općine Ljubuški, dodjeljuje se Ministarstvu obrane Republike Hrvatske sa sjedištem u Zagrebu, istom se uručuje Povelja i Zlatni grb Općine Ljubuški.

Nagrada Općine Ljubuški za životno djelo dodjeljuje se prof.dr.sc. Vedranu Ćoriću, prim.dr.med. rođen 25.08.1962. godine u Mostaru, istom se uručuju Povelja i Zlatni grb Općine Ljubuški.

Godišnja nagrada općine Ljubuški dodjeljuje se gospodarskom društvu Karliko d.o.o. sa sjedištem u Ljubuškom, istom se uručuje Povelja i zlatni grb Općine Ljubuški.

Nešto više rasprave donijela je peta točka dnevnog reda, Prijedlog Odluke o sudužništvu za kreditno zaduženje. Nakon što je direktor JP Parkovi Vedran Markotić obrazložio o čemu se radi Prijedlog Odluke je prošao uz tri glasa protiv.

Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o obilježavanju značajnijih datuma iz Domovinskog rata koje je predložilo Vijeće za branitelje prihvaćeno je jednoglasno.

Rješenjem o davanju suglasnosti za uvođenje novih struka – zanimanja daje se suglasnost SSŠ Ruđera Boškovića u Ljubuškom za uvođenje novih struka-zanimanja za upis učenika u prve razrede školske 2018./2019. i 2019./2020. godine i to:

U školskoj 2018./2019. godini – stolar – trogodišnje zanimanje u obrtništvu

U školskoj 2019./2020. godini – drvodjeljski tehničar dizajner – četverogodišnje zanimanje

Prihvaćena je i izmjena Pravilnika o postupku, uvjetima i načinu davanja u zakup poslovnih zgrada i prostorija kojima raspolaže Općina, te Zaključak o prihvaćanju inicijative o utemeljenju Srednje glazbene škole, kao i Zaključak o donošenju odluke o dodjeli na korištenje mladima poslovne zgrade u Ljubuškom.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški