Dosadašnji predsjednik Zdravstvenog vijeća grada Širokog Brijega Josip Zelenika , obavijestio je javnost kako je podnio ostavku na tu dužnost, kao i na dužnost člana Zdravstvenog vijeća.

Kako se moglo iščitati iz njegova obraćanja javnosti, nitko iz Županije Zapadnohercegovačke od nadležnih institucija nije ih “doživljavao”, kao ni njihovu glavna zadaću Vijeća, što je pokazatelj kakvi krkani su na čelu tih institucija kojima nisu bitna mišljenja, prijedlozi i primjedbe pacijenata za koje se ovo Zdravstvenog vijeća grada Širokog Brijega pokušavalo izboriti i riješiti.

Priopćenje Josipa Zelenike prenosimo u cijelosti:

Od sutra više nisam ni predsjednik ni član Zdravstvenog vijeća grada Širokog Brijega. Podnio sam ostavku na obje funkcije jer ne vidim načina da Zdravstveno vijeće nastavi s radom kada nema takvog vijeća na županijskoj razini, iako smo više puta tražili, da ne kažem molili Ministarstvo zdravstva da ga imenuje. Isto tako, čak i nakon medijskog pritiska, JZU Dom zdravlja Široki Brijeg nije dostavljao polugodišnja izvješća o prigovorima pacijenata, iako je zakonom obvezan to činiti, a rasprava o njima je glavna zadaća našeg Vijeća. Kako i o čemu više raspravljati?

Nemam ništa protiv nikoga, čast pojedincima koji su bili na strani zakona, uključujući i glavnog federalnog zdravstvenog inspektora, no kako to biva, nemoćni smo ljudi.

Hvala mojim frendicama koje ostaju u Zdravstvenom vijeću, kao i Vjekoslav Vjeko Pavković koji je s nama bio od početaka. Bitno je da javnost zna – naše poslanje je volontersko, te nismo dobili nikakva sredstva za naš rad za javno dobro – možda smo zbog toga i bili sretni i aktivni. Tko zna…” – kazao je na kraju svog obraćanja javnosti Josip Zelenika.

SirokiBrijeg.info