FOTO: Mili Marušić

U Franjevačkoj galeriji Široki Brijeg, koja je i ujedno 15. postaja, otvorena je humanitarna putujuća izložba “Pomozimo zajedno“.

Izložbu je organizirala Humanitarna udruga “Fra Mladen Hrkać” u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske Široki Brijeg i Franjevačkim samostanom Široki Brijeg.

Predsjednik HUMH-a Ivan Soldo u obraćanju se zahvalio svima nazočnima i svima koji podupiru rad Udruge te je izrazio zadovoljstvo onime što je Udruga, nakon uobičajeno teških početaka, u nepunih šest godina djelovanja uspjela učiniti.

Na posljednjoj skupštini naše Udruge odlučili smo svake godine dodijeliti nagradu za najboljega volontera, koja će se dodjeljivati povodom Međunarodnoga dana volontera, 5. prosinca. Ta nagrada nosit će ime Gordane Jelić, našega volontera koji je malom idejom utabao naš put i ostavio jako veliki trag na naše djelovanje, čije značenje možda još ni danas ne možemo shvatiti i pojmiti, naglasio je Ivan Soldo.

Izložbu je otvorio Ivo Jelić, otvorenje je vodila Misijana Brkić Milinković, a glazbenim brojevima uveličala ga je širokobriješka Klapa “Diva”.

Projekt putujuće izložbe provodi se u partnerstvu sa Hrvatskom maticom iseljenika i Maticom hrvatskom i njezinim ograncima diljem Bosne i Hercegovine i Hrvatske gdje će biti izložena umjetnička djela koja su humanitarnoj udruzi „fra Mladen Hrkać“ donirali akademski kipari i slikari i amateri, a sve s ciljem upoznavanja lokalnih sredina sa Projektom izgradnje objekta „Dom fra Mladen Hrkać“ za smještaj osoba na liječenju u Zagrebu.

VIŠE FOTOGRAFIJA na službenoj Facebook stranici portala SirokiBrijeg.info:

FOTO: Mili Marušić

Posted by SirokiBrijeg.info on Tuesday, June 12, 2018

Sljedeća izložba u sklopu ovoga projekta održat će se u Žepču, od 20. do 26. lipnja.

Grad Široki Brijeg