FOTO: Mili Marušić

Ovog četvrtka u organiziji Udruge “Mlado Sunce”, održano je predavanje svjedočanstvo vjere iskusnog sportaša i bivšeg izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Željka Babića, a dok je u njegovoj pratnji za vrijeme prepričavanja svog svjedočanstva, Ivan Puljić izvodio duhovne pjesme s kojima je posjetitelje približavao vjeri.

Na samom početku sve nazočne pozdravio je predsjednik Udruge “Mlado Sunce” Darko Bošnjak koji se obratio nazočnima zahvalivši im na dolasku kako bi poslušali ovo svjedočanstvo vjere od osobe koja je to uistinu doživjela i koja je svjesna koliko mu je ona u svemu pomogla.

U prvom dijelu videa ovog uistinu zanimljivog svjedočanstva vjere Željko Babić krenuo je pričom od svog rođenja u Opuzenu gledajući svoju baku koja je svaku večer krunicu molila i na taj način u njega unosila “klicu” vjere, i pričao je o svom ocu koji je u svom domu na zidu imao slike Pape i Tita, a nikad se nije znao opredjeliti kojoj strani pripada.

Odlaskom u Zagreb kao već tada iskusnom sportašu promijenio je Željkov “sklop u glavi” gdje se sve više odmicao od vjere i zaboravljao ono što je baka činila svih godina njegova djetinstva te je ubrzo postao kako je kazao pronlematičan karakter.

Odlaskom igrati u Metković, jednoga dana nešto ga je potaklo da ode posjetiti Međugorje i od tada mu se neke stvari u životu počinju mijenjati nabolje.

U drugom dijelu videa čuti ćemo kako je stupio u kontakt sa poznatim hrvatskim karizmatikom Zlatkom Sucem koji mu je rekao nešto što mu se u tom trenutku svidjelo nije, a kasnije je sve shvatio.

Postao je trener hrvatske reprezentacije i nizali su se uspjesi ali nikada nije zaboravio tko je bio zaslužan za to i na kraju im je svima zahvalio pred cjelokupnom javnosti.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info