U posljednjoj ovosezonskoj utakmici na Pecari od plavo-bijelog dresa oprostit će se Wagner, Ivanković i Menalo.

Najbolji strijelac PL BiH svih vremena i dugogodišnji kapetan Širokog Brijega Wagner Santos Lago nije skrivao emocije na konferenciji za novinare.

– Sretan sam i tužan istodobno. Sretan zbog svega što sam ostvario na Pecari, tužan što je nakon toliko godina došao kraj. Zahvalan sam Bogu i obitelji, suigračima, trenerima, vodstvu Širokog što sam ispunio svoj dječački san biti profesionalni nogometaš i što će postojati jedna generacija koja će me pamtiti kao igrača koji je ostavio trag u b-h nogometu – kazao je legendarni širokobriješki Brazilac koji će ubuduće u klubu raditi kao trener.

Isprepletenu karijeru (Posušje, Široki Brijeg) s Wagnerom imao je jedan drugi kapetan „Plavo-bijelih“, Jure Ivanković.

– Drago mi je zbog svega ostvarenog, drago mi je što sam zajedno s Wagnerom imao čast sudjelovati u uspjesima Širokog. Strast i ljubav prema ovom klubu i gradu samo su rasli svih ovih godina – poručio je Ivanković koji također ima trenerskih ambicija u budućnosti.

Luka Menalo također se oprašta od Pecare i nastavlja karijeru u Dinamu.

– „Velika mi je čast što sam dijelio svlačionicu s dva kapetana, igračkim i ljudskim veličinama kao što su Wagner i Jure. Zahvaljujem, dakako, klubu na svemu. Došao je trenutak da idem dalje, nadam se da ću uspjeti – istaknuo je Menalo.

Sportski direktor Dalibor Šilić biranim je riječima govorio o trojcu Wagner – Ivanković – Menalo, a osvrnuo se i na sezonu koja je ušla u samu završnicu.

– Primarni cilj smo ostvarili, plasirali se u Europu. Iako, nismo u potpunosti zadovoljni, mogla je ova momčad puno više napraviti i upustiti se u borbu za prvo mjesto. No, u tome su nas spriječile neke okolnosti poput neočekivano velikog broja ozljeda ključnih igrača te problem s efikasnošću. Nismo nezadovoljni, ali ostaje žal da smo mogli puno više od trećeg ili četvrtog mjesta – kazao je Šilić.

Dodao je kako je Upravni odbor NK Široki Brijeg donio odluku o produžetku suradnje s trenerom Goranom Sablićem, i to prije nego se znao ishod finala Kupa. Izuzetno, ako se ukaže prigoda Sabliću za angažman u nekoj jačoj ligi, za što svakako ima kapacitet, on bi otišao s Pecare, precizirao je Šilić.

Govoreći, pak, o mogućim odlascima-dolascima igrača, Šilić je kazao kako postoji zanimanje za Lončara i moguće da njegov transfer s Pecare bude zgotovljen i prije kraja ove sezone. S većinom igrača kojima ističu ugovori nastojat će se dogovoriti produženje, tako da bi gro sadašnje momčadi, uz određena pojačanja, trebao braniti boje Širokog u idućoj sezoni.

Šef stručnog stožera Goran Sablić također se na najljepši način zahvalio Wagneru, Ivankoviću i Menalu, a sezonu je ocijenio puno boljom i kvalitetnijom od prethodne. Naglasio je kako su Širokom u borbi za vrh konkurencija tri kluba s puno većim proračunom i kako „klub treba napredovati na svim razinama da bi se ušlo u borbu za prvo mjesto“.

„Ovo je nova momčad koja je tijekom sezone imala puno zdravstvenih problema. Nedostajalo je i sreće za nešto više. Ali, igrali smo prepoznatljiv i napadački nogomet, bili dominantni… Ovoj momčadi nedostaje samo stabilnost i proces da bi se izgradio pobjednički mentalitet“, kazao je Sablić.

U najavi derbija sa Željezničarom istaknuo je kako vjeruje da će „Plavo-bijeli“ u derbiju pokazati pravo lice i popraviti ovosezonski slab skor protiv momčadi koja je druga na tablici i koja je osvojila Kup BiH. Odnosno, da će njegovi izabranici u preostala dva kola „učiniti sve kako bi ostvarili dvije pobjede koje bi bile dovoljne za osvajanje trećeg mjesta“.

SirokiBrijeg.info