Županijski sud u Širokom Brijegu ukinuo je presudu protiv Maria Miličevića (31) iz Posušja i vratio predmet na ponovno suđenje. U svojstvu optuženog pred Općinskim sudom u Širokom Brijegu ponovno će se pojaviti Mario Miličević, Kazao je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH

Prvotno, zbog prometne nezgode u kojoj je sudjelovao kao vozač, Miličević je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci. Od zadobivenih tjelesnih ozljeda par dana kasnije u SKB Mostar preminuo je pješak A.B. iz Posušja.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu podiglo je optužnicu protiv Miličevića, stavljajući mu na teret da je izazvao prometnu nezgodu u kojoj je smrtno stradao A.B. Stavlja mu se na teret da je dana 19.4.2015. godine u večernjim satima u Posušju, gdje se toga dana održavala borba bikova-korida upravljao vozilom „Mercedes“. Krećući se 55 km/h na sat na dionici ceste gdje je ograničenje brzine od 60 km/h izazvao je prometnu nezgodu, jer brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio vidljivosti i gustoći prometa. Sigurna brzina kretanja u takvoj situaciji bila je 38 km/h. Iako je svojim vozilom naglo skrenuo nije uspio izbjeći udar u pješaka A.B. koji je u tom trenutku prelazio cestu. Posljedicom udara preminuli je pao na asfaltnu površinu i zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je dana 23.4.2015. godine preminuo u SKB Mostar.

SirokiBrijeg.info