Vijeće Odjela II za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Apelacijskoga odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine objavilo je dana, 13. travnja 2018. godine presudu kojom su optuženici Petar Bošnjak i Mario Bošnjak oglašeni krivim za kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. stavak 2. Kaznenoga zakona Bosne i Hercegovine, u svezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavak 1. Kaznenoga zakona Bosne i Hercegovine. Sud je optuženiku Bošnjak Petru izrekao kaznu zatvora u trajanju od 5 godina i 6 mjeseci, a optuženiku Bošnjak Mariu kaznu zatvora u trajanju od 5 godina.

Optuženici Petar Bošnjak i Mario Bošnjak oglašeni su krivim što su u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi postali pripadnici skupine za organizirani kriminal koja je organizirana radi dalje neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prijenosa, prijevoza, uvoza i izvoza opojne droge heroin i kokain.

Temeljem odredbi članka 56. Kaznenoga zakona Bosne i Hercegovine optuženicima Petru Bošnjaku i Mariu Bošnjaku se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru.

Temeljem članka 74. Kaznenoga zakona Bosne i Hercegovine optuženicima Petru Bošnjaku i Mariu Bošnjaku izriče se mjera sigurnosti oduzimanja predmeta.

Temeljem članka 188. stavak 1. Zakona o kaznenome postupku Bosne i Hercegovine, optuženici Petar Bošnjak i Mario Bošnjak obvezuju se na naknadu troškova kaznenoga postupka o čijoj će visini Sud odlučiti posebnim rješenjem, nakon pribavljanja potrebnih podataka.

Protiv ove presude nije dozvoljena žalba.

Sud BiH