Dana 9. kolovoza 2018. godine (četvrtak), navršit će se 26 godina od tragičnog ubojstva zapovjednika HOS-a u Bosni i Hercegovini, generala Blaža Kraljevića i osmorice dragovoljaca HOS-a iz njegove pratnje.

Dana 09. kolovoza 1992. godine u Kruševu kraj Mostara ubijeni su: Blaž Kraljević, Osman Maksić, Šahdo Delić, Ivan Granić, Mario Medić, Vinko Primorac, Gordan Čuljak, Marko Stjepanović i RasimKrasniqi

Kao i svake godine udruge dragovoljaca HOS-a i HSP BiH upriličit će komemorativni skup pokraj spomenika na mjestu tragedije u Kruševu kraj Mostara.

Cvijeće će položiti članovi obitelji, predstavnici udruga Domovinskog rata, predstavnici institucija i političkih stranaka i pojedinci.

Sveta misa će se održati u mjesnoj crkvi Kruševo u 9.00 sati.

Skup obilježavanja će početi kod zajedničkog spomen obilježja svim poginulim hrvatskim braniteljima kod škole u Kruševu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, s početkom u 9.45 sati.

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjestu tragedije na spomen obilježju ubijenim pripadnicima HOS-a biti će upriličeno s početkom u 10.00 sati.

“Pozivamo dragovoljce Domovinskog rata i sve ljude dobre volje, da svojom nazočnošću, u tišini i dostojanstveno, odamo počast poginulim vitezovima”, navodi se u priopćenju nekolicine udruga HOS-a sa šireg prostora FBiH.

SirokiBrijeg.info