U tjeku je treća večer malonogometnog turnira u Jarama ZASEOK/PREZIME, a koje se igra od 6. -10. kolovoza, a dan nakon toga, 11.8. kroz pjesmu i ples na večeri folklora “Čuvat ćemo običaje svoje” obilježiti će se završna večer “Dani Jara 2018.”

Na igralištu OŠ Jare, sinoć je završena i druga večer malonogometnog turnira Jare 2018.

REZULTATI:

PONEDJELJAK, 06.08.2018.

Lasići Zasik 6:9 Zelenike
Stokilaši 3:6 Dragari-Anići
Gilje 4:2 Donje Bevande
Buhači 4:6 Buhači-Zovke

UTORAK, 07.08.2018.

Stokilaši 3:5 Donje Bevande
Novo naselje 6.4 Buhači
Ivkići 5:3 Lasići Zasik
Gilje 3:3 Dragari-Anići

RASPORED ZA VEČERAS:

SRIJEDA. 08.08.2018.

20:00h Dragari-Anići – Donje Bevande
20:45h Zelenike – Ivkići
21:30h Gilje – Stokilaši
22:15h Buhači-Zovke – Novo naselje

Prve večeri imali smo priliku gledati dvije nove debitantske momčadi koje su otvorile turnir, Lasići Zasik i Zelenike. Zelenike predvođene brzonogim Marijom Zelenikom i iskusnim trenerom Vladom Zelenikom, znali su kako zuastaviti glave napadačke prijetnje iz redova Lasića Zasik, te su u golijadi kola slavili rezultatom 9:6.

Stokilaši, među kojima su glavne igračke karike nekadašnji igrači legendarnih Jarskih Tića koji su više puta osvajali prestižni turnir stokilaša u Raktinu, na otvaranju turnira nisu pronašli riješenje za mlade i poletne Dragare i Aniće. Dragari i Anići pod vodstvom neumornog Ivana Gilje Mekalistera, Roonyea i Dominika Gilje nisu imali previše milosti za stokilaše, dok je utakmicu u potpunosti mogao preokrenuti Slavkan Anić, koji nije iskoristio dva penala koja mu je obranio njegov sin – Toni Anić.

Gilje, potajni favoriti turnira, nadigrali su svoje susjede Donje Bevande rezultatom 4:2. Perica Gilja, reprezetativac Jara nije bio previše popustljiv prema najtraženijem neženji u Jarama, Nikoli Bevandi te je Niđina ekipa nastavila neslavan rezultatski niz i u ovoj utakmici.

Zanimljiv susret i ljepoticu večeri odigrali su Buhači i Buhači-Zovke. S jedne strane iskusni Mile Buhač Đava dok s druge strane novi strateg na klupi Buhača i Zovki popularni Gidro, svojim taktičkim zamislima umorili su sve igrače i publiku. Gidro, strateg Buhača i Zovaka najbolji potez utakmice radi u drugom poluvremenu, kada intuitivno ubcuje sam sebe u igru, te preokreće utakmicu u korist svoje momčadi. Nakon čistog prenala za Buhače i Zovke koji izvodi sam Gidro, Buhači i Zovke se bude iz rezultatskog minusa i na kraju slave rezultatom 6:4, što je donijelo dosta brige izborniku Buhača, Mili Buhaču zvanom Đavlu.

Ni drugi dan nije bio ništa uspješniji za ekipu Stokilaša, ali je zato uz izmjenjenu taktiku imao Stipe Bevanda, koji je kao i Gidro kod Buhača i Zovaka sam sebe ubacio u igru. Tragičar utakmice ovog puta je Zoran Buhač Šćepić, koji kao i Slavkan Anić dan ranije ne koristi pretvoriti u pogodak očigledan penal. Ipak Stokilaši će svoj prolaz tražiti u posljednoj utakmici, kada bi u slučaju poraza Donjih Bevandi i uz dobru gol razliku ipak mogli proći u daljnju fazu turnira.

Derbi večeri odigrali su Novo naslje i Buhači. Dinamična utakmica puna usporene trke, nudila je neizvjesnost do samoga kraja. Novo naselje imalo je vodstvo od 2:0, da bi Buhači sve vratili na početak. Zatim Buhači preko Danija Buhača dolaze i u vodstvo, ali ponovno izjednačenje udarcem s “parkinga” donosi Petar Anić. Ipak do kraja utakmice Gordon Zelenika i Dalibor Anić nalaze put do mreže Ivana Buhača Đavlice i tako donose zasluženu pobjedu momčadi Novog naselja, a Milu Buhača Đavla dovode pred smjenu. Pobjedu Novog naselja zasjenila je vijest kako je doping kontrola UEFA-e nakon utakmice izvršila testiranje Ivana Anića Ćope, koji je bio pod utjecajem veće količine zasad nepoznatog bezalkoholnog pića, te je otvoreno pitanje o suspenziji ovog ratnika i killera momčadi Novog naselja.

Ivkići su pravo osvježenje drugom izdanja ovog turnira. Nakon prošlogodišnjeg bljedog izdanja, treninzi i pripreme su očito urodili plodom, te su rezultatom 5:3 bili bolji od debitanata Lasića Zasik. Uz unutarnjeg neprijatelja Ivana Mustapića koji je zabio pogodak u vlastiti mrežu i na pogon braće Ćanić (Ivan, Ljubo i Ante) Ivkići slave povijesnu pobjedu i plasman u drugi krug natjecanja, dok vjerujemo kako će Lasići Zasik po receptu Ivkića u drugoj sezoni napraviti zapaženiji rezultat.

Posljednji dvoboj večeri donio nam je puno neizvjesnosti. GIlje bez Perice, ali pojačani s izbornikom reprezentacije Igorom Giljom i kapetanom Marijanom Giljom, bili su favoriti na papiru protiv Meke i društva. Ozljeda Goce iz prvog susreta bitno je odredila ovaj susret, jer se vidjelo na terenu koliko nedostaje lucidnost u redovima Gilja. Josip Anić i braća Ivan i Filip Gilja, donijeli su zasluženi bod svojoj ekipi, što znači da su obje ekipe sigurno prošle u daljnju fazu natjecanja, a danas ćemo saznati konačan raspored u skupini smrti, skupini “C”. Niti ova utakmica nije prošla bez sankcija UEFA-e, te je u mjesni ured MZ Jare iz Nyona došao email kojim se Boži Zeleniki Rooneyu po članku 35 stavka 6 podstavka 132 određuje disciplinska mjera suspenzije.

Za kraj možemo reći kako su svi suci utakmica dobili najviše ocjene za svoje izvedbe, dok je VAR sistem opravdao svoju svrhu i donio bolji i pošteniji nogomet na terenu OŠ Jare! Vidimo se od 20 sati na igralištu!

Podsjetimo kako je ovo je jedan od rijetkih događaja u svijetu gdje Jarani nastoje okupiti sve svoje sugrađane, te kroz igre, druženje, pjesmu i ples pokazati jedno veliko zajedništvo kako bi svi skupa dali svoj doprinos svome malom selu. Malom selu velikog srca!

Kako su nam kazali organizatori, večeras završava grupna faza natjecanja u nogometu, te ovom prilikom pozivaju sve drage prijetelje da dođu i osjete jednu veličanstvenu atmosferu koja ovih ljetnih večeriju vlada u malom selu velikog srca!

MZ Jare – Široki Brijeg